Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievija izvirza apbalvojumiem ASV drona notriekšanā iesaistītos pilotus

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izvirzījis valsts apbalvojumiem reaktīvo iznīcinātāju Su-27 pilotus, kas bija iesaistīti amerikāņu drona MQ-9 Reaper notriekšanā virs Melnās jūras, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu izvirzījis apbalvošanai ar valsts apbalvojumiem lidmašīnu Su-27 pilotus, kas novērsa to, ka amerikāņu bezpilota lidaparāts MQ-9 pārkāpj speciālās militārās operācijas īstenošanai noteiktās gaisa telpas izmantošanas pagaidu režīma rajona robežas,' teikts ministrijas paziņojumā.

Kā apgalvots vēl otrdien izplatītajā ministrijas paziņojumā, Krievijas iznīcinātāji pret amerikāņu dronu nav pielietojuši ieročus un ka drons pats nogāzies straujas manevrēšanas rezultātā.

ASV gaisa spēki otrdien pavēstīja, ka Krievijas iznīcinātājs Su-27 virs Melnās jūras pārtveršanas gaitā nodarījis bojājumus amerikāņu dronam "MQ-9 Reaper" un tā rezultātā drons iegāzies ūdenī.

Savienotās Valstis jau kādu laiku izmanto dronus MQ-9 operācijās virs Melnās jūras, lai sekotu Krievijas flotes aktivitātēm.

Vašingtona pēc pēdējā incidenta paziņoja, ka "turpinās veikt lidojumus un darboties tur, kur to pieļauj starptautiskās tiesības".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits