Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija ierobežo adopciju uz valstīm, kas legalizējušas viendzimuma laulības

Krievija grib stingrāk ierobežot bērnu adopciju uz ārzemēm, liedzot pieņemt bērnus oficiāli laulātiem homoseksuāliem pāriem, kā arī neprecētiem cilvēkiem no valstīm, kurās legalizētas viendzimuma laulības. Sagaidāms, ka likumu piektdien pieņems arī trešajā un galējā lasījumā un to nekavēsies parakstīt arī prezidents Vladimirs Putins, kurš uzsvēris, ka homoseksuāļu laulības ir pretrunā ar «tradicionālajām krievu vērtībām».

Krievijas Valsts dome vienbalsīgi atbalstīja likumprojektu, kas aizliedz adoptēt bērnus «personām, kas precējušās ar sava dzimuma pārstāvi valstīs, kurās atļautas viendzimuma laulības, kā arī neprecētiem šo valstu pilsoņiem», vēstīja RIA Novosti.

«Bērnam vajadzīga māte un tēvs, lai viņam būtu ideja par to, kāda ir pasaule,» AFP citēja Valsts domes spīkera vietnieku Sergeju Žeļežņaku. «Ja bērns nokļūst pie homoseksuāla pāra, tas var nodarīt smagu kaitējumu un veicināt kropļotu realitātes uztveri.»

Likums samazinās izredzes uzaugt ģimenē ap 600 000 bērnu, kas palikuši bez vecāku apgādības. Eksperti norādījuši, ka jaunā likuma dēļ līdz 10% samazināsies adoptēto bērnu skaits. Pērn valstī arī pieņemts likums, kas amerikāņiem liedz adoptēt bērnus no Krievijas.

V. Putins pēdējā laikā aktivizējis kampaņu par «tradicionālo vērtību» saglabāšanu, un tās ietvaros Valsts dome apstiprināja pretrunīgi vērtēto likumu, kas paredz cietumsodu personām, kuras «propagandē homoseksuālismu».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits