Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zelenskis: Ukraina būs NATO dalībvalsts

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdienas vakarā pauda pārliecību, ka Ukraina pēc kara iestāsies NATO, tomēr uzsvēra, ka alianses samitam Viļņā, kas notiek otrdien un trešdien, jādod nepārprotams signāls par Ukrainas dalības perspektīvām.

"Vēl turpinās darbs pie šāda apstiprinājuma konkrētiem vārdiem, bet mēs jau saprotam faktu - Ukraina būs aliansē, mēs strādājam pie tā, lai dalības algoritms kļūtu maksimāli skaidrs un ātrs," ikvakara videouzrunā sacīja Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, "pat ja tiek paustas dažādas nostājas, tomēr ir skaidrs, ka Ukraina ir pelnījusi būt aliansē".

"Ne tagad. Tagad ir karš, bet mums ir vajadzīgs skaidrs signāls. Un mums ir vajadzīgs signāls tieši tagad," uzsvēra Ukrainas prezidents.

"Ziemeļatlantijas alianses vairākums nepārprotami ir par mums," sacīja Zelenskis.

"Tieši Ukrainas austrumu robeža, mūsu valsts robeža un mūsu karavīru pozīcijas ir tā robeža, kuru nekad vairs nepārkāps Krievijas diktatūra, kas dažādās formās, bet vienmēr, vienmēr centās iekarot Eiropas tautas,"  teica Ukrainas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka  "drošības realitāte šeit, NATO austrumu flangā, ir atkarīga no Ukrainas".

"Kad mēs iesniedzām pieteikumu dalībai NATO, mēs atklāti pateicām: de facto Ukraina jau ir aliansē. Mūsu ieroči ir Ziemeļatlantijas alianses ieroči. Mūsu vērtības ir tās, kam tic Ziemeļatlantijas alianse. Mūsu aizsardzība ir tieši tas Eiropas formulas elements, kas padara to vienotu, brīvu un dos tai mieru. Viļņas [samitam] tas viss ir jāapstiprina," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents arī pieminēja vairākas gaidāmās divpusējās tikšanās Viļņā, līdz ar to netieši apstiprinot, ka personīgi apmeklēs NATO samitu. Iepriekš Ukrainas amatpersonas bija teikušas, ka Zelenskis varētu uz samitu neierasties, ja tajā nebūtu gaidāms Kijivai pieņemams iznākums attiecībā uz Ukrainas dalības aliansē perspektīvām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits