Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vācijā klimata aktīvisti ieņēmuši ekonomikas ministra reģionālo biroju

Paužot atbalstu klimata aktīvistu protestiem Luceratas ciematā, grupas Ende Gelaende aktīvisti ceturtdien okupējuši Vācijas ekonomikas ministra Roberta Hābeka biroju Flensburgā.

"Mēs solidarizējamies ar visiem tiem cilvēkiem, kuri aizstāv Luceratu!" tviterī paziņoja klimata aktīvistu grupa "Ende Gelaende", publicējot attēlu ar atvērtu logu, pa kuru izkārts plakāts.

Luceratas ciematu, Vācijas rietumos, plānots nojaukt, lai paplašinātu Garcveileres brūnogļu raktuves, pret ko kategoriski iebilst vides aizstāvji.

Aktīvisti apmetušies mājās, kuras jau sen atstājuši ciemata iedzīvotāji, un atsakās pamest Luceratu.

Policija trešdien sāka operāciju ciemata atbrīvošanai, kam, visticamāk, būs nepieciešamas vairākas nedēļas. Aktīvisti ir uzcēluši mājiņas augstu kokos un iekārtojušies uz pamesto ēku jumtiem, lai apgrūtinātu policijas centienus viņus padzīt.

Vairāki policisti tikuši apmētāti ar krāsu un petardēm, un policija arī pārbauda ziņas par pazemes tuneļu sistēmu zem ciemata.

Ciematā apmetušies aptuveni 200 aktīvisti. Gaidāms, ka nedēļas nogalē demonstrācijā netālu no ciemata piedalīsies arī zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga.

"Roberts Hābeks, [kas pats pārstāv zaļos], lielā mērā ir atbildīgs par vardarbīgo izlikšanu no Luceratas," paziņoja "Ende Gelaende", piebilstot, ka valdības mērķis atteikties no ogļu izmantošanas līdz 2030.gadam, ja tas tiks izpildīts, nav pietiekams Parīzes klimata vienošanās mērķu realizēšanai.

"Tādejādi zaļie atkal ir nodevuši savus ideālus," paziņoja organizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits