Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Stoltenbergs sacīja, ka Ukrainas tiesības uzbrukt likumīgiem militāriem mērķiem Krievijā ir skaidri noteiktas starptautiskajās tiesībās. Tā kā šis ir karš, ko Krievija sāka pret Ukrainu, tad Ukrainai ir tiesības uz pašaizsardzību, un tas ietver arī triecienus agresora teritorijā, norādīja NATO ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs atgādināja, ka dažādas NATO valstis ir noteikušas atšķirīgus ierobežojumus Ukrainai piegādāto ieroču izmantošanai, citas vispār nav noteikušas nekādus ierobežojumus, bet vēl citas ierosinājušas ieviest tikai dažus ierobežojumus. Viņš piebilda, ka tagad vairāki sabiedrotie atvieglo šos ierobežojumus, un daļēji to pamudinājuši Krievijas uzbrukumi Harkivas apgabalā.

Stoltenbergs sacīja, ka kara laikā Ukrainas spēki dod triecienus Krievijas pozīcijām un mērķiem, kas atrodas aiz frontes līnijām Ukrainas teritorijā. Taču Harkivas apgabalā frontes līnija un Krievijas robeža gandrīz sakrīt, tāpēc nevar gaidīt, ka Ukraina neuzbruks artilērijai vai lidlaukiem, kas atrodas otrpus frontei un attiecīgi arī robežai.

Tāpēc Stoltenbergs sacīja, ka atzinīgi vērtē NATO sabiedroto lēmumus, kas paver iespēju plašāk izmantot ieročus, lai uzbruktu šiem mērķiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits