Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Somija ieviesusi pastāvīgu robežkontroli, lai neielaistu Krievijas automašīnas no Norvēģijas

Ievērojot sankcijas pret Krieviju, Somija ir ieviesusi pastāvīgu robežkontroli, lai nepieļautu Krievijas transportlīdzekļu iebraukšanu tās teritorijā pa sešiem pārrobežu ceļiem no Norvēģijas.

Norvēģijas un Somijas muitas amatpersonas Norvēģijas presei apstiprināja, ka ir piesaistīti papildu resursi, lai neļautu robežu šķērsot automašīnām ar Krievijas numura zīmēm.

Lai gan Eiropas Savienībai (ES) lielā mērā ir izdevies īstenot aizliegumu iebraukt blokā Krievijā reģistrētām automašīnām, tās turpina ieplūst ES caur Storskogas robežpunktu, kas ir Eiropas vistālāk uz ziemeļiem esošai robežpunkts ar Krieviju. No turienes Krievijas automašīnas var turpināt ceļu uz Somiju, kas stingri kontrolē iebraukšanu valstī pēc Eiropas Komisijas (EK) 8.septembra atgādinājumu, cik svarīgi ir ievērot sankcijas attiecībā uz Krievijas automašīnām.

"Pirmdien, 25.septembrī, uz robežas ar Norvēģiju tika atraidītas deviņas Krievijā reģistrētas automašīnas," Norvēģijas presei sacīja Somijas muitas preses pārstāve.

Tikmēr Somijas vistālāk uz ziemeļiem esošajā tiešajā robežšķērsošanas vietā ar Krieviju tika apturēta tikai viena automašīna, bet tālāk uz dienvidiem neviena Krievijā reģistrēta mašīna nemēģināja šķērsot robežu.

Somijai ziemeļos ir seši robežšķērsošanas punkti ar Norvēģiju, no kuriem lielākais ir Neidene. Agrāk muitas amatpersonas bija klāt tikai dienas laikā, un izlases veida pārbaudes tika veiktas vakaros un naktīs. Tagad robeža tiek apsargāta 24 stundas diennaktī.

Lai gan Norvēģija nav Eiropas Savienības dalībvalsts, tā lielā mērā ievēro sankcijas, kas noteiktas kā atbilde uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Norvēģijas iestādes ir apstiprinājušas, ka drīzumā tiks ieviesti ierobežojumi Krievijā reģistrētām automašīnām, un valsts sekretārs paziņoja, ka Norvēģija ved sarunas ar Somijas iestādēm par šo jautājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits