Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Piedraud ANO neizmeklēt dronu izmantošanu

Krievija un Irāna paziņojušas, ka ANO nav tiesību veikt izmeklēšanu, vai Krievijas uzbrukumos Ukrainai izmantotie droni ir piegādāti no Irānas, tā pārkāpjot ANO noteiktos ierobežojumus, vēsta Al Jazeera.

Pēc Krievijas bruņoto spēku masīvā dronu uzbrukuma civilās infrastruktūras objektiem visā Ukrainas teritorijā nedēļas sākumā ASV, Francija un Apvienotā Karaliste bija panākušas ANO Drošības padomes sasaukšanu trešdien. Rietumvalstis pauda viedokli, ka pierādījumi liecina, ka Krievija izmantojusi Irānas piegādātos dronus – kamikadzes, uz kuriem uzraksti Shahed 136 nomainīti pret Geraņ-2 krievu valodā. Ukraina un tās sabiedrotie apgalvo, ka šīs piegādes pārkāpj ANO DP 2015. gada rezolūciju Nr. 2231, kas līdz 2023. gada oktobrim ierobežo raķešu un līdzīgu tehnoloģiju pārdošanu vai iegādi Irānā.

Ukraina paziņojusi, ka tās bruņotie spēki notriekuši vairāk nekā 220 Irānā ražoto dronu, un aicinājusi ANO ekspertiem ierasties Ukrainā, lai pārbaudītu notriektos dronus.

Krievijas vēstnieks ANO Dmitrijs Poļanskis pēc ANO DP sēdes medijiem uzstāja, ka Ukrainā izmantotie droni ražoti Krievijā, nosodīja "nepamatotās apsūdzības un sazvērestību teorijas" un aicināja A. Gutērrešu un viņa darbiniekus "atturēties no iesaistīšanās nelikumīgā izmeklēšanā", pretējā gadījumā solot "izvērtēt sadarbību ar viņiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits