Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas Murmanskas apgabalā ieviests paaugstinātas gatavības režīms

Krievijas Murmanskas apgabalā ieviests paaugstinātas gatavības režīms, "lai garantētu iedzīvotāju drošību", jo Somija ir slēgusi gandrīz visus robežpunktus ar Krieviju, paziņojis apgabala gubernators Andrejs Čibiss.

Somijas premjerministrs Peteri Orpo trešdien paziņoja, ka tiks slēgti visi robežšķērsošanas punkti uz robežas ar Krieviju, izņemot vienu uz robežas ar Murmanskas apgabalu.

Pēc Čibisa domām, šajā situācijā, "visticamāk, palielināsies to ārvalstu pilsoņu skaits, kuri vēlēsies iekļūt NATO valstī caur mūsu teritoriju". Viņš norādīja, ka citā Murmanskas apgabala kontrolpunktā - "Salla" - šobrīd atrodas aptuveni 400 ārvalstnieku, no kuriem dienas laikā Somijā tika ielaisti tikai 50.

"Rezultātā ir pieņemts lēmums Murmanskas apgabalā ieviest paaugstinātas gatavības režīmu un virkni papildu pasākumu, lai garantētu mūsu iedzīvotāju drošību," sacīja gubernators.

Somijas iestādes secinājušas, ka ir strauji pieaudzis to migrantu skaits, kuri no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem cenšas iekļūt valstī caur robežu ar Krieviju. Vairāki Eiropas politiķi un amatpersonas uzskata, ka Krievija mākslīgi rada uz robežām šādu situāciju, un norāda, ka migranti "diez vai paši izdomāja" mēģināt iekļūt ES caur Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits