Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Grieķijas valdība cenšas mazināt taupības sekas

Grieķijas valdība iesniegusi parlamentā pirmo likumprojektu, kas paredzēts, lai mazinātu taupības politikas spiedienu uz mazāk nodrošinātajiem sociālajiem slāņiem, vēsta Euractiv.com.

Taču šā un vēl divu tuvākā laikā paredzamo iniciatīvu apstiprināšana pašreizējās valdības priekšvēlēšanu populistisko solījumu izpildei uzliks lielu slogu valsts budžetam un papildus apgrūtinās valsts sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par tālāko atbalstu. Premjerministrs Aleksis Ciprs gan apgalvo, ka valdība joprojām apņēmusies panākt budžeta sabalansēšanu.

Šis likumprojekts paredz līdz 2015. gadam atjaunot elektrības piegādes savienojumus visiem mājokļiem, pirmām kārtām bezdarbniekiem un ģimenēm ar maziem bērniem. Ap 300 tūkstošiem grieķu paredzēts izsniegt pārtikas kuponus.

30 tūkstoši mājsaimniecību varēs saņemt īres pabalstu līdz 220 eiro mēnesī, kas valdībai izmaksās ap 200 miljoniem eiro. Valdība arī paredz iecelt īpašu ģenerālsekretāru, kurš koordinētu un pārraudzītu iestādes, kam jācīnās pret korupciju.

Tuvākās nedēļas laikā paredzēts valdībā pieņemt vēl divus likumprojektus, no kuriem viens saturētu priekšlikumus parādniekiem vienoties par nodokļu parādiem un parādiem pensiju fondiem. Valdība cer, ka tas palīdzētu mazināt straujo nodokļu ieņēmumu samazinājumu, kas radījis papildu spiedienu uz budžetu.

Jau piektdien Grieķijai ir jāatmaksā 298 miljonu eiro parāda daļa Starptautiskajam Valūtas fondam. 


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits