Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sīriešu bērnu izglītošanai nepieciešami 1,4 miljardi dolāru

Lai izglītotu aptuveni četrus miljonus sīriešu bērnu, nepieciešami 1,4 miljardi dolāru, pirmdien paziņojušas palīdzības organizācijas.

"Tas ietver 2,1 miljonu ārpus skolas palikušu sīriešu bērnu Sīrijā un 0,7 miljonus (..) Turcijā, Libānā, Jordānijā, Irākā un Ēģiptē," pirms konferences Londonā paziņoja palīdzības organizācijas un ANO aģentūras, kas veido iniciatīvu No Lost Generation.

Konferencē Londonā ceturtdien piedalīsies daudzu valstu vadītāji un ministri un tās mērķis ir savākt finansējumu tūlītējai un ilgtermiņa palīdzībai Sīrijas krīzē cietušajiem.

Konferenci vadīs Lielbritānija, Vācija, Kuveita, Norvēģija un ANO.

UNICEF pārstāvis norādīja, ka situācija, kādā atrodas bērni, pasliktinās katru dienu un pastāv nopietnas bažas, ka Sīrija varētu zaudēt veselu paaudzi.

Viņš sacīja, ka Londonas konferencei jānes pārmaiņas, lai panāktu bērnu atgriešanos pie mācībām un paplašinātu drošu vidi, kur to darīt.

Valdību un starptautisko partneru kopīgu pūliņu rezultātā pagājušajā gadā skolās Sīrijā atgriezās vairāk nekā miljons bērnu un jauniešu, liecina palīdzības organizāciju rīcībā esošā informācija.

Aģentūras aicināja Londonas konferences dalībniekus palīdzēt izbeigt uzbrukumus skolām un citām mācību vietām Sīrijā.

"Aptuveni vienu no četrām skolām nevar izmantot, jo tās ir bojātas, izpostītas vai tiek izmantotas kā patversmes vai militāriem mērķiem," paziņoja organizācijas.

No Lost Generation iniciatīvā iesaistījušās Norvēģijas Bēgļu padome, organizācija Glābiet bērnus, ANO aģentūras UNICEF, UNRWA un UNHCR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits