Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnas pilsētās atsākta cilvēku masveida testēšana uz Covid-19

Pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam, daudzās Ķīnas pilsētās atsākta cilvēku masveida testēšana, bet Pekinā slēgti parki, iepirkšanās centri un muzeji.

Ķīna pirmdien ziņoja par 28 127 jauniem saslimšanas gadījumiem vienas dienas laikā, no kuriem aptuveni pusi veidoja Guandžou un Čuncjinas pašvaldība. Jauno Covid-19 gadījumu skaits pietuvojies aprīļa rādītājiem.

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā jauno Covid-19 gadījumu skaits pieaug katru dienu, un pirmdien tika reģistrēti divi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi. Nedēļas nogalē tika reģistrēti trīs ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, kas bija pirmie kopš maija.

Jaunais saslimšanas vilnis pārbauda nesenos jauninājumus, ko Ķīnas valdība ieviesusi savā nulles Covid politikā, liekot varasiestādēm būt mērķtiecīgākām savos ierobežojumos un izvairīties no plašiem karantīnas režīmiem un testēšanas, kas ir milzu slogs ekonomikai un apgrūtinājums iedzīvotājiem.

Taču, pieaugot saslimušo skaitam, vairākas pilsētas bijušas spiestas atsākt masveida testēšanu, tai skaitā Šidzjadžuana un Tiaņdzjiņas pašvaldība, kas atrodas blakus Pekinai.

Ierobežojumu pastiprināšana raisījusi investoros satraukumu par ekonomiku un izraisīja akciju un naftas cenu kritumu pagājušajā naktī.

Pekina pirmdien pastiprināja ierobežojumus iebraukšanai pilsētā, prasot ieceļotājiem no citām Ķīnas vietām trīs dienas ievērot izolāciju un veikt Covid-19 testus un tikai pēc tam viņiem atļauts pamest apmešanās vietas.

Daudzi Pekinas iedzīvotāji piedzīvojuši, ka viņu dzīvojamās ēkas tiek noslēgtas, bet šie ierobežojumi parasti ir spēkā tikai dažas dienas. Citi cilvēki sūdzējušies par pārtikas preču piegāžu kavēšanos lielā pieprasījuma dēļ. Galvaspilsētā slēgti daudzi muzeji un atpūtas parki.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits