Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķīna plāno ierobežot laiku, ko bērni un pusaudži pavada telefonos

Ķīna plāno ierobežot laiku, ko bērni un pusaudži pavada telefonos, lai ieaudzinātu jauniešos "labu morāli" un "sociālistiskās vērtības".

Ķīnas Kibertelpas administrācija, kas ir valsts galvenais interneta regulators, trešdien ierosināja visās mobilajās ierīcēs, lietotnēs un lietotņu veikalos iebūvēt "nepilngadīgo režīmu", kas ierobežotu telefonu lietošanu līdz divām stundām dienā atkarībā no vecuma grupas.

Ķīna pēdējos gados ieviesusi vairākus pasākumus, kuru mērķis ir ierobežot laiku, ko bērni pavada, izmantojot telefonus, datorus un citās ierīces, un samazināt bērnu pakļaušanu "nevēlamas informācijas" iedarbībai.

Saskaņā ar Kibertelpas administrācijas ierosināto projektu, kas ir atvērts publiskai apspriešanai līdz 2.septembrim, bērniem un pusaudžiem, kuri izmanto ierīces nepilngadīgo režīmā, tiešsaistes aplikācijas automātiski tiks slēgtas, kad beigsies atļautais laiks. Viņiem tiktu piedāvāts arī saturs, kas pielāgots atbilstoši vecumam.

Personas, kas jaunākas par 18 gadiem, nevarētu piekļūt saviem ekrāniem laikā no plkst.22 līdz plkst.6. Bērni, kas jaunāki par astoņiem gadiem, telefonus varētu izmantot tikai 40 minūtes dienā, bet bērni vecumā no astoņiem līdz 16 gadiem - vienu stundu dienā. Pusaudžiem, kas vecāki par 16 gadiem un jaunāki par 18 gadiem, būtu atļautas divas stundas.

Visas vecuma grupas saņemtu atgādinājumu atpūsties pēc ierīces lietošanas ilgāk par 30 minūtēm. Mobilā interneta pakalpojumu sniedzējiem būtu arī aktīvi jārada saturs, kas "izplata sociālisma pamatvērtības" un "veido Ķīnas tautas kopības sajūtu", teikts projektā.

Vecāki varētu atcelt laika ierobežojumus un tie netiktu attiecināti arī uz noteiktu izglītības un palīdzības dienestu pakalpojumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits