Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atrod vaļīgas skrūves arī citās Boeing 737 Max 9

Pārbaudot lidmašīnas Boeing 737 Max 9 pēc pagājušajā nedēļā notikušā negadījuma, kad šāda tipa lidmašīnai lidojuma laikā izveidojās caurums fizelāžas sānā, ASV aviokompānijas United Airlines un Alaska Airlines konstatējušas problēmas ar vaļīgām skrūvēm un metāliskajām konstrukcijām arī citās šo aviokompāniju flotēs esošajās 737 Max 9 lidmašīnās, vēsta BBC.

"Kopš sestdien uzsākām sākotnējās pārbaudes, esam konstatējuši problēmas, kas saistītas ar fizelāžas atveres aizdares paneļa instalēšanu, piemēram, skrūves, kurām nepieciešama papildu pievilkšana," paziņojusi Čikāgā bāzētā aviokompānija United Airlines. Ar šiem aizdares paneļiem tiek noslēgtas atveres lidmašīnu korpusā, kuras tiek izmantotas avārijas izejas durvju uzstādīšanai tajās lidmašīnās, kurās ir izvietots lielāks sēdvietu skaits.

Arī Alaska Airlines atklājusi, ka tās tehniķi dažās lidmašīnās sākotnējās pārbaudes laikā atklājuši vaļīgas konstrukcijas fizelāžas atveres aizdares vietā. Aviokompānija arī paziņoja, ka gaida pēdējo dokumentāciju no Boeing un regulatora – ASV Federālās aviācijas pārvaldes (FAA) –, lai varētu sākt formālās lidmašīnu pārbaudes.

Fizelāžas atveres aizdares panelis izkrita no aviokompānijas Alaska Airlines lidmašīnas Boeing 737 Max 9 piektdien, kad tā uzņēma augstumu pēc izlidošanas no Portlendas ASV. Lidmašīna atgriezās lidostā, cilvēki uz borta ievainojumus neguva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits