Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Landsberģis: Jaunās sankcijas Krievijai ir "caurumu aizlāpīšana"

Eiropas Savienības (ES) jaunā sankciju pakete pret Krieviju sarunu gaitā kļuvusi vājāka un vairāk līdzināsies "caurumu aizlāpīšana", pirmdien paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

"Kā jau agrāk pieredzēts, jo ilgākas ir sarunas, jo vājākas kļūst paketes. Arī šeit tā ir. Ceru, ka tā kaut kādā formātā tiks pieņemta, tomēr šķiet, kas sarunas vēl veidojas. Tas nebūs milzu solis uz priekšu, vairāk caurumu aizlāpīšana," Landsberģis norādīja Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT pirms ES ārlietu ministru sanāksmes Briselē.

Viņaprāt, 12.sankciju paketē trūkst ierobežojumu Baltkrievijai.

"Esmu nedaudz vīlies, ka Baltkrievija nav iekļauta, jo pagaidām par to neesam vienojušies. Šodien aktualizēšu jautājumu, lai mēs to neaizmirstu, ja pienāks laiks 13.paketei. Mēs ejam uz priekšu pa metriem, nevis jūdzēm," Landsberģis atzina.

Ar mērķi mazināt sankciju apiešanu jūnijā ES pieņēma 11.sankciju paketi, kas saistīta ar Maskavas iebrukumu Ukrainā. Tajā bloks noteica ierobežojumus vēl 87 juridiskām personām, kas tieši atbalsta Krievijas militāri rūpniecisko kompleksu, kā arī stingrākus ierobežojumus divējādas pielietojamības precēm un modernajām tehnoloģijām.

Oktobra vidū Polija iesniedza Eiropas Komisijai ierosinājumu par 12.sankciju paketi, un tajā ir iekļauti ierobežojumi Krievijas dimantu sektoram un plašam privātu un juridisku personu lokam. Polija arī ierosināja aizliegt sašķidrinātās dabasgāzes importu no Krievijas un Krievijas informācijas un sakaru tehnoloģiju pakalpojumu izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits