Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV tiesa noraida prasību pret Saūda Arābijas kroņprinci par Hašogi slepkavību

ASV tiesnesis otrdien noraidīja prasību pret Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu saistībā ar žurnālista Džamala Hašogi slepkavību.

Tiesnesis Džons Beits atzina, ka jūtas zināmā mērā neērti šī lēmuma dēļ, tomēr skaidroja, ka viņam bija jāņem vērā ASV Tieslietu ministrijas nesenā rekomendācija piešķirt bin Salmanam imunitāti.

Zināma neērtība šī lēmuma sakarā nav tikai "ticamo apsūdzību" dēļ, ka princis bijis iesaistīts Hašogi slepkavībā, bet arī ņemot vērā laiku, kad bin Salmans iecelts Saūda Arābijas premjerministra amatā.

Ar prasību tiesā bija vērsusies Hašogi līgava Hatidže Džengiza. ASV prezidentu Džo Baidenu viņa apsūdzējusi, ka viņš glābj "slepkavu un noziedznieku" bin Salmanu, piešķirot viņam imunitāti.

Hašogi slepkavības dēļ bin Salmans lielā mērā nonācis starptautiskā izolācijā.

ASV dzīvojušais laikraksta "Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Džamals Hašogi 2018.gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

ASV nacionālo izlūkdienestu direktora publiskotajā ziņojumā ir secināts, ka Saūda Arābijas kroņprincis bin Salmans apstiprināja operāciju, kurā tika nogalināts Hašogi.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits