Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zatlers: Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību

Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda eksprezidents Valdis Zatlers, pieļaujot, ka valstij šādas izmaiņas varbūt pat būtu vēlamas.

Zatlers lēsa, ka "Jaunās vienotības" (JV) vēlētāji nav apmierināti ar topošo koalīciju ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet, ja valdība spēs sekmīgi strādāt, tad vērtējums varot pagriezties arī pretējā virzienā.

Pēc bijušā politiķa vārdiem, tagad viss būšot atkarīgs no JV deleģētās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas un viņas spējām likt strādāt gan ZZS, gan pie varas vēl nebijušajiem "Progresīvajiem".

Vērtējot JV potenciālo sastrādāšanos ar tiesājamā Ventspils politiķa Aivara Lemberga partneriem ZZS, Zatlers izteicās, ka sadarbības attaisnošanai tagad notiks "tukša runāšana un pašmānīšanās". Zatlers vērtēja, ka Lembergam vairs nav politiskās ietekmes un viņš "ir pagātne", lai arī pats Ventspils politiķis to tā nevērtē, attiecīgi nekādus drošības riskus ZZS atrašanās valdībā neradot.

Zatlers domā, ka Krišjāņa Kariņa (JV) valdības krīze un krišana nebija plānota, bet attīstījās līdz ar prezidenta vēlēšanām, "kurās nonācām pie laba prezidenta", bet līdzšinējās koalīcijas partijas sastrīdējās.

Runājot par līdz šim valdības tapšanā redzēto, Zatlers vērtēja, ka no "Progresīvo" puses esot vērojams zināms politiskais naivums, domājot, ka visi valdībā atbildēs par visu. Ja mēs gribam, lai darbi tiek darīti, atbildības ir jāsadala, un tad ministrijas zināmā mērā kļūst par "partiju īpašumu", izteicās bijušais prezidents.

Zatlers tomēr atzina, ka veselības un izglītības jomās ministriem tiešām ir nepieciešams visas valdības atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas