Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VM nepieļauj iespēju, ka valdība varētu neatbalstīt ieceri ātrās palīdzības mašīnas iegādāties līzingā

Veselības ministrija (VM) nepieļauj iespēju, ka Ministru kabinets varētu neatbalstīt ieceri līzingā iegādāties ātrās palīdzības automašīnas Rīgas reģionam, stāsta VM pārstāve Aija Bukova-Žideļūna.

Bukova-Žideļūna norādīja, ka valdības akcepts nepieciešams, jo automašīnu iegāde līzingā rada ilgtermiņa saistības, kā arī līzinga apmaksai septiņu gadu periodā nepieciešams vairāk finansējuma, nekā pašlaik ir pieejams. Tomēr ministrija jau iepriekš aprēķinājusi, ka nodrošināt ātrās palīdzības mašīnas un to vadītājus ar ārpakalpojuma palīdzību būtu vēl dārgāk. "Pats lēmums iegādāties auto līzingā vai saņemt to ārpakalpojumā ir VM izvēle," piebilda Bukova-Žideļūna.

Ātrās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu iepirkumam Veselības ministrijai (VM) acīmredzot pietiek naudas, jo ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) nav vērsies valdībā ar lūgumu pēc papildu finansējuma, trešdien LNT sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Budžets ir apstiprināts, un ministram jārēķinās ar to, kas ir viņa rīcībā. Mums nav papildu naudas mēnesi pēc budžeta apstiprināšanas, un es ticu, ka ministrs rēķinās, ka viņam ir šie līdzekļi iekšēji veselības nozarē. Man nav pieprasījuma no ministra par papildu līdzekļiem, līdz ar to es domāju, ka ministrs zina," sacīja valdības vadītāja.

Straujuma atzīmēja, ka Belēvičs vēl nav viņu iepazīstinājis ar precīziem aprēķiniem saistībā ar izsludināto ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu, tomēr tuvākajā laikā šie aprēķini tikšot iesniegti valdībā.

Trešdien pēc koalīcijas padomes sēdes Straujuma atkārtoti uzsvēra, ka VM jāspēj ekonomiski pamatot automašīnu pirkšanu, tad arī ministri varētu atbalstīt šo risinājumu.

Jau ziņots, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsludinājis konkursu par 40 jaunu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi līzingā. Kā liecina informācija par iepirkumu NMPD mājaslapā, pretendentiem ir jāsagatavo divi piedāvājuma varianti - pirmajā variantā jāparedz, ka NMPD veic pirmo iemaksu 10% apmērā no piedāvātās līgumsummas par 40 automašīnām, bet otrajā variantā jāparedz, ka pirmā iemaksa būtu 15% apmērā. Piedāvājumus konkursam var iesniegt līdz 2015.gada 2.februārim.

Konkurss tika izsludināts, vēl pirms valdība bija lēmusi par labu šādam risinājumam. Kā aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, ministrija lēmumprojektu par atteikšanos no ātrās palīdzības automašīnu izmantošanas ārpakalpojumā un to iepirkšanu līzingā izskatīšanai valdībā virzīs, kad iecerētais lēmums būs saskaņots ar Finanšu un Tieslietu ministriju.

Jautājums par to, kā valstij nodrošināt operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus Rīgas reģionā, ir bijis asu diskusiju objekts. Ilgus gadus valsts šos pakalpojumus pirka ārpakalpojumā no Rīgas Sanitārā transporta autobāzes, taču Valsts kontrole un atsevišķi politiķi ir norādījuši, ka valsts šādi ievērojami pārmaksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas