Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vēlas samazināt vecuma slieksni AT tiesneša amatam

Tieslietu ministrijā ir sagatavoti priekšlikumi grozījumiem likumā Par tiesu varu, kas samazinātu vecuma slieksni personai, kura vēlas pretendēt uz Augstākās tiesas (AT) tiesneša amatu.

Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne aģentūrai LETA paskaidroja, ka sadarbībā ar AT un Tieslietu padomes deleģēto pārstāvi ir sagatavoti priekšlikumi par iespējamiem grozījumiem likumā Par tiesu varu. Grozījumu mērķis esot stiprināt Tieslietu padomes lomu, risināt jautājumu par plašāku tiesu spriedumu pieejamību, noteiktās lietu kategorijās atsakoties no anonimizācijas prasības, kā arī nostiprināt tiesisko pamatu tiesu namu koncepta tālākai ieviešanai.

Starp grozījumiem ir iekļautas arī izmaiņas likumā Par tiesu varu, vienkāršojot un strukturējot likumā izvirzītās prasības tiesneša amata kandidātiem. Priekšlikumi paredz svītrot 54.panta 4.daļā ietverto prasību, taču, ņemot vērā panta 1. un 2.daļā noteiktās prasības, uz AT tiesneša amatu nevarēs pretendēt persona, kas ir jaunāka par 38 gadiem.

Patlaban likuma 54.panta 4.daļā iekļautā prasība paredz, ka uz AT tiesneša amatu var pretendēt persona, kura sasniegusi 40 gadu vecumu.

Neoficiāli tika runāts, ka šādi grozījumi likumā varētu būt iecerēti saistībā ar to, ka pašreizējā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga tikusi uzrunāta darbam AT. Viņa vēl nav sasniegusi 40 gadu vecumu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Alfreds Čepānis

2024.gada 26.aprīlī no mums šķirās mūsu mīļais tētis, brālis, opis, lielisks draugs un kaislīgs mednieks, bijušais Saeimas priekšsēdētājs (1996–1998) un Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris ALFREDS ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas