Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Valainis nākamajai valdībai prognozē īsu darbības laiku

Nelielā vairākuma Saeimā dēļ nākamajai valdībai mūžs nebūs ilgs, šodien debatēs par topošās valdības apstiprināšanu sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Politiķis norādīja, ka pirms četriem gadiem Krišjānis Kariņš (JV) sāka ar 61 balss atbalstu Saeimā, bet pašlaik jau ar mazāku, 54 balsu skaitu nākamajai valdībai. "Tas man liek domāt, ka šīs valdības mūžs nebūs ilgs, un Kariņ[š] (..) vismaz šobrīd izskatās arī pats mazliet saguris," pauda Valainis.

Lai gan tiekot mēģināts iestāstīt, ka nākamā ir jauna valdība un, ka ir "jauns Kariņš", tomēr opozīcijas deputāts redzot, ka tā ir tā pati līdzšinējā valdība, kuras pamatu veido "Jaunā vienotība" un NA.

ZZS frakcijas vadītājs uzsvēra, ka topošajai valdībai jāpalielina finansējumu veselībai un jāizlabo kļūdas, kas pieļautas teritoriālās reformas laikā, Vecrīgas birojos pārzīmējot reģionu robežas.

Veselības jomā jāpalielina finansējums, jo, ja valdība mēģinātu slēgt kādu slimnīcu, tas tikai satracinās cilvēkus, pauda ZZS frakcijas vadītājs. Jāefektivizē valsts pārvaldi, kas ir pašsaprotama lieta, kas jāveic katrā ministrijā, pauda parlamentārietis.

Valainis norādīja, ka līdzšinējā Kariņa valdība rīkojās nesaprotami, veicot skolu "vardarbīgu slēgšanu", pirms tam neatrisinot attiecīgo teritoriju sociālos un mobilitātes jautājumus. Valdība mēģināja pedagogu atalgojuma jautājumus risināt, prasot vēl lielāku pašvaldību iesaisti, tomēr sabiedrībai izdevās panākt, ka šī iecere netika īstenota.

Daudzi cilvēki, kuri nespēj kvalificēties nekādam valsts atbalstam, pašlaik ir visgrūtākajos apstākļos, vērsa uzmanību ZZS politiķis. Viņš arī apgalvoja, ka līdz šim krīžu vadību Kariņš uzticot kādam citam un izvairoties no atbildības uzņemšanās.

Tas izpaudies "pat tik vienkāršā lietā" kā valdības amatu sadale, kur sarunu vidū to vadība tikusi uzticēta citam cilvēkam. "Īstam latvietim neklājas baidīties no darba," sacīja Valainis, aicinot Kariņu vairāk iesaistīties risinājums.

Valainis arī kritizēja "Apvienotā saraksta" līderi Uldi Pīlēnu, pielīdzinot viņu "pelēkā kardināla" statusam, kas "demokrātijā nav smuki". ZZS politiķis uzsvēra, ka Pīlēns nav ņēmis dalību nedz kādā partijā, nedz valdībā, nav izvēlējies sevi apliecināt nevienā politiskā amatā, kas liekot apšaubīt AS politiķa veiktspēju.

Saeimas sēdē šodien paredzēts balsot par Kariņa otrās topošās valdības apstiprināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas