Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Partijas KPV LV valdi, iespējams, drīz var nomainīt otrā sapulcē ievēlētā valde

Starp divām valdēm izvēlēties

Joprojām savdabīgā situācijā atrodas Saeimā un valdībā pārstāvētā partija KPV LV. Uzņēmumu reģistrs (UR) ir apstiprinājis 6. decembrī notikušās atsevišķu biedru sasauktās sapulces lēmumus un toreiz ievēlēto valdi, kuras priekšsēdētājs Rolands Millers gan atteicies šajā sastāvā amatu ieņemt.

Diena jau ziņoja, Milleru par partijas līderi ievēlēja arī 12. decembra attālinātajā KPV LV sapulcē, kuras pieņemtos lēmumus UR izskatīs līdz 18. janvāra vakaram.

Problēma ir tā, ka abās sapulcēs lemtais, īpaši personāliju jautājumā, ir absolūtā pretrunā. 6. decembrī no partijas kopā ar Ati Zakatistovu izslēgtais Saeimas deputāts Ralfs Nemiro ir 12. decembrī ievēlētās valdes loceklis. Savukārt 6. decembrī ievēlētās valdes locekles Agnesi Zaļakmentiņu un Elitu Lazdu 12. decembra sapulcē no partijas izslēdza. Tādējādi no UR lēmuma ir atkarīgs, kuras sapulces lēmumi paliks spēkā. Dienai pēc sarunas ar Milleru un Zaļakmentiņu nākas secināt, ka pašlaik abu konkurējošo valžu skatījums ir diametrāli pretējs. 
 

Izvēlas starp divām 

Pašlaik UR dati liecina, ka KPV LV valdē ir Toms Andersons, Elita Lazda, Artūrs Vējš, Agnese Zaļakmentiņa, Miks Vizbulis un Raimonds Nipers. Tā kā 6. decembra sapulcē ievēlētais valdes priekšsēdētājs Rolands Millers nav parakstījis piekrišanu amatu ieņemt, pašlaik valde ir bez vadītāja, bet sestdien valdes sapulcē izraudzīs pienākumu izpildītāju, Dienai stāsta Zaļakmentiņa. Savukārt Millers norāda, ka 12. decembra sapulcē piedalījušies daudz vairāk partijas biedru, tāpēc viņš atzīst tieši šīs sapulces lēmumus. Tomēr UR pirmajā reizē ir atlikusi lēmuma pieņemšanu un tagad termiņš ir 18. janvāris līdz darbdienas beigām, skaidro UR sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Zandfelde. Nav gan izslēgts, ka arī tad lēmumu varētu nepieņemt, ja tiks atzīts, ka pirmajā reizē norādītās nepilnības nav izlabotas vai arī radušās jaunas. Millers stāsta, ka UR apstiprināto 6. decembra sapulces protokolu neesot redzējis, toties Zaļakmentiņa gan ir redzējusi UR lēmumu, kurā norādītas 12. decembra sapulcē pieļautās nepilnības. 

12. decembrī valdē tika ievēlēti Rolands Millers, Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Māris Možvillo, Andersons, Nipers (šie divi partijas biedri ir abu valžu sastāvā) un Mārtiņš Bremze. Tomēr Dienas rīcībā esošajā UR lēmumā teikts, ka saskaņā ar sapulces protokola izrakstā norādīto par Bremzes ievēlēšanu valdē nobalsojuši 75, pret – 82, tātad nav nobalsojusi puse no tiem, kas piedalījās balsojumā. Konstatētas arī citas neatbilstības partijas spēkā esošajiem dokumentiem, piemēram, biedru sapulces gaitā ir mainīta sapulces darba kārtība, tajā ietverot jautājumus par Ētikas komisijas un Revīzijas komisijas locekļu ievēlēšanu, ko atbilstoši partijas statūtiem drīkst darīt tikai tad, ja šādas izmaiņas ir jau iepriekš iekļautas darba kārtībā un valde ir nobalsojusi par komisijas locekļa vai locekļu atsaukšanas ierosināšanu. Valsts notāre Aija Zundure arī norādījusi, ka pēc spēkā esošajiem KPV LV statūtiem attiecībā uz grozījumu izdarīšanu statūtos biedru sapulce ir lemttiesīga, ja balsu kopskaits ir vairāk nekā puse. Uz sapulces sākuma brīdi tā arī ir bijis, taču balsojumā piedalījušies mazāk biedru. 
 

Kurš ir, kurš nav 

Vaicāta, vai 6. decembrī ievēlētā valde būtu gatava vērsties tiesā, ja UR apstiprinās 12. decembrī ievēlēto valdi, Zaļakmentiņa pauda pārliecību, ka tas nebūs nepieciešams, jo uzskata, ka partiju turpinās vadīt 6. decembrī ievēlētā vadība. Tā vis nedomā Millers, kurš pieļauj, ka tad, ja UR apstiprinās 12. decembrī ievēlēto valdi, tā varētu atcelt 6. decembra valdes lēmumus, piemēram, par Nemiro izslēgšanu no partijas. Lai arī Milleram joprojām ir jautājumi par Rīgas domes vēlēšanu finansēšanu, viņš tomēr atzīst, ka Nemiro esot lielas biedru daļas atbalsts. 

Savukārt mājaslapā Kpvlv.com publicētā informācija vēsta: "Jaunā valde šobrīd iepazīsies ar visiem partijas dokumentiem, lai spētu sagatavot savu mājas darbu gan valdes sēdei, gan tikšanās ar partijas Saeimas frakciju, pašvaldību deputātiem un reģionu, nodaļu koordinatoriem. Jaunās valdes prioritātes būs atjaunot komunikāciju ar biedriem pilnā apmērā, iesaistot tos partijas dzīvē. Ļoti svarīgi būs izveidot kopēju konceptu līdz janvāra beigām pašvaldību vēlēšanām un saprast, uz ko mēs esam gatavi un kam steidzamības kārtā ir jāķeras klāt." Turpat norādīts, ka partijas pilnsapulci plānots sasaukt 6. martā, un minēts, ka partijas nosaukums nav mainīts (kā zināms, 12. decembra sapulce atbalstīja jaunu nosaukumu Par cilvēcīgu Latviju). Pirmdien valde pieņēma lēmumu veikt auditu par Rīgas domes vēlēšanu kampaņu, partijas finanšu plūsmām, kā arī par jaunu biedru uzņemšanas un izslēgšanas politiku. Dienas rīcībā gan ir informācija, ka pieejas partijas kontam šai valdei pašlaik vēl nav, bet tas tiekot risināts. 

Šajā pašā mājaslapā arī publicēts raksts, kurā vēlreiz apstiprināts, ka Zakatistovs un Nemiro ir izslēgti no partijas, piebilstot: "Par spīti Uzņēmuma Reģistram Nemiro līdz šai dienai negrasās pamest frakciju, tikai nav saprotams, kādu viedokli frakcijā viņš aizstāvēs, jo līdz šim nekas neliecināja, ka bijušais biedrs aizstāvētu kopējās partijas intereses." Savukārt pats Nemiro aģentūrai LETA teicis, ka "noticis klajš partijas reiderisma gadījums", paužot pārliecību, ka 12. decembra sapulces lēmumi tiks apstiprināti UR un daļa 6. decembrī ievēlētās valdes savus amatus zaudēs, tāpat pēc notikušā tikšot uzdoti "ļoti skarbi jautājumi UR un nolemts pret to vērsties". Zandfelde gan Dienai skaidro, ka UR nevērtē lēmumu pieņemšanas apstākļus, bet iesniegtos dokumentus, un konfliktējošajām pusēm taisnība jāmeklē tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas