Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Skolās strādā ar desmit gadu veciem datoriem

«Tie jau nav datori. Skolēnam kontroldarba laikā dators vienkārši var uzkārties, un tāpēc viņš nevar saņemt normālu atzīmi,» par novecojošo tehnisko nodrošinājumu skolās sašutis ir Āgenskalna Valsts ģimnāzijas informātikas skolotājs Andris Zariņš.

Lai gan skolas ik pa laikam tiek apgādātas ar jauniem datoriem, ar to neesot gana. Tomēr skolotāji cenšas iziet no situācijas un ņem līdzi savus datorus, lai paveiktu vismaz minimumu - atzīmētu visu nepieciešamo elektroniskajā klases žurnālā.

«Mums apritē vēl ir datori no 1999. gada. Tie mums stāv klasēs, lai skolotāji var lietot e-klasi. Bet mēs labprāt nomainītu, jo daudzas funkcijas ar tiem vairs nevar veikt,» stāsta Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas direktora vietniece informātikas jautājumos Lita Emsiņa.

A.Zariņš vecāko datoru funkcionalitāti raksturo vienkārši: «Jūs stādāties priekšā desmit gadu vecu datoru? Tur var astoņas reizes uzspiest yes, yes, yes (jā - angļu val.), kad parādās iznirstošie logi, un salikt atzīmes e-klasē.» Līdzīgi saka arī Rīgas 94. vidusskolas par informātiku atbildīgā skolotāja Brigita Lazdiņa - interneta pārlūka programmas un e-klases atvēršana ir vienīgais, kas iespējams ar vecajiem datoriem.

94. vidusskolā kopā esot ap 50 datoriem, 2. ģimnāzijā - ap 100, savukārt Āgenskalna Valsts ģimnāzijā - tuvu pie 140. Katrā skolā esot padsmit datoru, kas ir vismaz desmit gadu veci.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas