Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas aicina pastiprināt atbalstu Ukrainai un saukt kara noziedzniekus pie atbildības

Latvija asi nosoda Krievijas veikto Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanu un aicina pastiprināt atbalstu Ukrainai, kā arī saukt kara noziedzniekus pie atbildības, pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš pēc mēneša sāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Viņš uzsver, ka šis solis ir ekoloģiska katastrofa, kā arī tiek apdraudētas cilvēku dzīvības. Tāpat viņš atkārtoti norāda, ka Krievija ir teroristiska valsts, un tā ir jāaptur.

Jau vēstīts, ka Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzinājis Kahovkas HES aizsprostu, līdz ar to applūdīs plašas teritorijas un jāevakuējas tūkstošiem cilvēku. Ukrainas ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu par ekocīdu.

Postījumi ir tik lieli, ka HES nebūs iespējams atjaunot, paziņojis Ukrainas valsts uzņēmums "Ukrhidroenergo". Saspridzināta arī mašīntelpa. Pēc "Ukrhidroenergo" vērtējuma, pēc četrām dienām Kahovkas ūdenskrātuves vairs nebūs.

Saistībā ar aizsprosta uzspridzināšanu Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sasaucis valsts Nacionālās drošības un aizsardzības padomes ārkārtas sēdi.

"Krievijas teroristi. Kahovkas HES aizsprosta iznīcināšana tikai apliecina visai pasaulei, ka viņi jāpadzen no ikviena Ukrainas zemes stūrīša," tviterī ierakstījis Zelenskis.

Viņš piebildis, ka Krievijai nedrīkst atstāt nevienu Ukrainas zemes metru, jo katru metru tā izmanto terorismam.

Savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādījis, ka Kahovkas HES uzspridzināšana, iespējams, ir lielākā tehnoloģiskā katastrofa Eiropā pēdējās desmitgadēs, kas apdraud tūkstošiem civiliedzīvotāju.

"Tas ir briesmīgs kara noziegums," tviterī uzsvēris Kuleba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas