Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgas sabiedriskā transporta tarifu rosina uzticēt Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram

Rīgas satiksmes tarifu noteikšanu uzticot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), kas detalizēti analizētu izdevumu pozīcijas, būtu sagaidāms biļešu cenu samazinājums, uzskata Saeimas Pašvaldību sistēmas pilnveidošanas apakškomisijas vadītājs Vilnis Ķirsis (Vienotība).

Apstākļos, kad Rīgas sabiedriskajā transportā pārvadāti vairāk par pusi no kopējā pasažieru pārvadājumu apjoma Latvijā, ir neloģiski, ka tarifu apstiprina Rīgas domes struktūrvienība - Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija, paziņojumā medijiem paudis Ķirsis.

Viņš uzskata, ka tieši SPRK varētu būt tā institūcija, kas spētu objektīvi izvērtēt galvaspilsētas sabiedriskā transporta biļešu cenu veidojošās izmaksas un skaidri norādīt uz izdevumu pozīcijām, kas nav pamatotas.

Pašlaik par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta tarifu un izmaksu pareizību nav iespējams pilnībā pārliecināties. Arī Valsts kontrole revīzijā konstatējusi, ka daļu SIA Rīgas Satiksme darījumu nevar uzskatīt par ekonomiskiem un lietderīgiem, vienlaikus apšaubot arī tarifu paaugstinājuma pamatojumu un objektivitāti.

Ķirsis sagatavojis grozījumus likumā Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem, kas ir iesniegti Saeimā un jau nākamnedēļ tiks izskatīti Saeimas plenārsēdē. Par savu ieceri Ķirsis jau informējis arī kolēģus koalīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas