Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Reģistrēt braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā var arī ar jauno Citadeles karti

Ar jauno bankas Citadele karti var norēķināties Rīgas sabiedriskajā transportā bez priekšapmaksas, ja vien klientam kontā ir līdzekļi, savukārt vecā karte šiem norēķiniem neder, trešdien medijiem skaidroja kartes veidotāji.

Vecā karte pret jauno tikšot nomainīta bez maksas. Pieteikties kartei varot gan filiālēs, gan internetbankā, kā arī saņemt informāciju Rīgas satiksmes mājaslapā.

Kartes atklāšanas pasākumā bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis uzskata, ka šī karte īpaši derēs moderniem cilvēkiem, kas lieto auto, taču aizvien biežāk izvēlas braukt ar sabiedrisko transportu. Ar jauno karti iepriekš nekas nav jāpērk - jebkurā laikā iekāp un brauc, uzsvēra Beļavskis.

SIA Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens savukārt atzina, ka šo karti varēs izmantot klienti, kuriem nepienākas atlaides sabiedriskajā transportā, un tādu kopumā esot 36%. Viņš arī norādīja, ka šajā gadījumā arī netiks piemērots sadārdzinājums, kāds ir, iegādājoties biļetes pie vadītāja, turklāt arī iepriekš biļete nav jāpērk.

Citadeles Produktu attīstības daļas vadītājs Andris Lazdiņš skaidroja, ka šajā gadījumā bakas karte ir "salinkota" ar e-talonu. Tāpat viņš skaidroja, ka brauciena maksa ir atkarīga no konkrētā klienta braukšanas paradumiem. Ja mēneša laikā ir izmantoti desmit braucieni, pienākas tādas pašas atlaides, kā e-talona lietotājiem. Savukārt, ja veikti 50 braucieni, tad tiek piemērots mēnešbiļetes tarifs, un pārējie braucieni mēnesī ir bez maksas.

Bankas kontā norēķināšanās par biļeti atspoguļojas kā parasts darījums.

Valmieras Drāmas teātra aktrise Regīna Devīte, kurai jau kādu laiku bijusi iespēja jauno karti izmēģināt, atzina, ka tā ir ērta, īpaši agrās rīta un vakara stundās, kad e-talonus ne vienmēr ir iespējams iegādāties. Turklāt nebūšot jālauza galva, vai e-talonā ir pietiekams skaits braucienu.

Kā ziņots, banka radījusi iespēju maksājumu karti vienlaikus izmantot arī kā e-talonu, ar kuru varēs norēķināties par braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā.

Citadele informē, ka tā ir pirmā Baltijā, kas piedāvās šādu risinājumu, pielāgojot maksājumu karti sabiedriskā transporta norēķinu sistēmai. Jaunā maksājumu karte ikvienam būs pieejama no šodienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas