Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prokuratūra apstiprina Lemberga dēla saukšanu pie kriminālatbildības par naudas atmazgāšanu

Prokuratūra apstiprina, ka pagājušā gada oktobrī pieņemts lēmums par Anrija Lemberga saukšanu pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Detalizētākus komentārus prokuratūra šobrīd nesniedz, līdz ar to nav zināms, vai lietā ir vēl kāds apsūdzētais. Šobrīd lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļā.

Ventspils mēra Aivara Lemberga dēls aģentūrai LETA komentārus iepriekš nevēlējās sniegt.

Portāls skaties.lv pagājušajā nedēļā ziņoja, ka nelikumīgi iegūtā nauda esot ieguldīta Māra Gaiļa dzīvojamo māju projektā Ķīpsalā. Apsūdzība Anrijam Lembergam izvirzīta 2015.gada oktobrī par to, ka viņš slēpjot Aivara Lemberga "kukuļa izspiešanas rezultātā noziedzīgi iegūto līdzekļu izcelsmi un ieguldījis tos nekustamo īpašumu būvniecībā Ķīpsalā, izmantojot SIA Māris Gailis".

Kā uzskatot prokuratūra, naudu Aivars Lembergs esot ieguvis, izspiežot kukuļus divos uzņēmumos - SIA Puses un Ventk Company Limited. Pirmajai piederēja daļas uzņēmumā "Latvijas Naftas tranzīts", bet otrajai uzņēmumā Ventamonjaks. Kopumā ar Gaiļa starpniecību Lembergs esot legalizējis aptuveni miljonu eiro, ieguldot naudu divos uzņēmumos, kas īstenojuši Ģipša fabrikas rekonstrukciju.

Anrijs Lembergs ir viens no apsūdzētajiem tā dēvētajā Lemberga krimināllietā, kur uz apsūdzēto sola sēdies arī Ventspils mērs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas