Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Policija vērtēs aukles vardarbību pret bērniem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir saņēmusi informāciju par kādas bērnu pieskatītājas vardarbīgo rīcību un apdraudējumu bērnam, par to informēta Valsts policijas Rīga reģiona pārvalde, informē Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Buraka.

VBTAI vērsās vairāki vecāki, kuri bija algojuši vienu un to pašu bērnu pieskatītāju - kādu pusmūža sievieti, kura piepelnās, piedāvājot šo pakalpojumu. Pēc kāda laika vecāki sāka pievērst uzmanību savu bērnu uzvedības izmaiņām - nervozitātei, satraukumam, raudulīgumam. Lai pārbaudītu dienas laikā notiekošo, vecāki ieguva būtiskus pierādījumus aukles rīcībai, kas apdraud bērnu - zīdaiņa agresīvai raustīšanai, nēsāšanai aiz rokām un kājām, ar galvu uz leju un tamlīdzīgi.

VBTAI atgādina, ka ieteicams izvēlēties reģistrētu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju kandidatūras (minētā aukle tāda nebija), kas garantētu lielāku drošību un pārliecību par saņemtā pakalpojuma kvalitāti.

Reģistrētu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrs atrodams Izglītības kvalitātes valsts dienesta mājaslapā www.ikvd.gov.lv, sadaļā "Reģistrācija" - "Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācija".

Ja šajā reģistrā atrodamās pakalpojumu sniedzēju kandidatūras kādu iemeslu dēļ neapmierina vecākus, ieteicams izvēlēties iepriekš zināmu cilvēku vai arī ievākt informāciju un atsauksmes no vecākiem, kas agrāk izmantojuši konkrētā bērna pieskatītāja pakalpojumus. Īpaši svarīgi tas ir gadījumā, ja tiek meklēts pieskatītājs pavisam mazam bērnam, kurš vēl nevar pats pastāstīt vecākiem par dienas laikā piedzīvoto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas