Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paštestu pirmās partijas piegādātājs Ekspress laboratorija un vēl viens pretendents atteicies no līguma slēgšanas

Antigēna paštestu pirmās partijas piegādātājs Ekspress laboratorija un vēl viens pretendents atteicies no līguma slēgšanas, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins.

Minētā iemesla dēļ aizsardzības resors meklēs iespējas slēgt līgumus ar citiem pretendentiem.

LETA jau rakstīja, ka pēc iesniegto piedāvājumu vērtēšanas pieņemts lēmums par vispārīgās vienošanās slēgšanu ar pieciem pretendentiem - "Ekspress laboratorija", "Brief", "ADDO Defense", "A-birojs" un "A.Medical". 

"Ekspress laboratorija" tika izvēlēts par pirmās partijas piegādātu atbilstoši zemākajai cenai un īsākajam piegādes termiņam. Tagad "Ekspress laboratorija" pēdējā brīdī ir atteicies no aptuveni trīs miljonu eiro apjomīgā līguma slēgšanas. Ņemot vērā minēto Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) vērsās pie nākamā potenciālā piegādātāja, kuram bija piešķirtas vispārīgās vienošanās slēgšanas tiesības, taču arī šis uzņēmums atteicies no līguma slēgšanas. Šī uzņēmuma nosaukumu ministrijā neatklāja.

Pēc AM rīcībā esošās informācijas līguma slēgšana izpalikusi, jo patlaban pasaulē ir pieauguši sarežģījumi ar transporta un loģistikas piegādēm, tāpēc uzņēmumi nespēs kravu sagādāt līdz noteiktajam datumam - 6.decembrim, norādīja Galkins.

Patlaban VALIC turpina sarunas ar atlikušajiem trīs uzņēmumiem, kuriem bija piešķirtas vispārīgās vienošanās slēgšanas tiesības. Ņemot vērā izveidojušos situāciju ar "Ekspress laboratorija" un ar vārdā neminēto uzņēmumu, jau tagad ir skaidrs, ka testu cena vairs nebūs zemākā un, visticamāk, testu piegādes laiks pieaugs līdz desmit dienām.

Ja izdosies noslēgt līgumu ar kādu no atlikušajiem trim uzņēmumiem, Galkins atturējās prognozēt, cik ilgā laikā izdosies testus piegādāt.

Jau ziņots, ka daļas sabiedrības un vairāku politiķu vidū neizpratni raisīja fakts, ka "Ekspress laboratorija" reģistrēta vien šī gada martā. Pagājušajā nedēļā arī veiktas reģistrētās izmaiņas "Ekspress laboratorijas" īpašnieku struktūrā.

Jeļena Putviķe pagājušajā nedēļā kļuva par "Ekspress laboratorijas" lielāko īpašnieci.

Līdz tam šogad martā reģistrētais uzņēmums vienādās daļās piederēja Putviķei, Tomam Bindem un Krievijas valstspiederīgajam Sergejam Ļebedevam. Kopš 24.novembra starp uzņēmuma līdzīpašniekiem vairs nav Ļebedevs, bet Putviķe savas kapitāldaļas palielinājusi no 33,33% līdz 66,67%. Bindem aizvien pieder 33,33%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Valdības iepriekš pieņemtais regulējums paredzēja, ka no 6.decembra, veicot darba pienākumus klātienē, kur ir iespējams kontakts ar citiem darbiniekiem, pakalpojuma saņēmējiem vai apmeklētājiem, būs jāveic regulāra Covid-19 testēšana divas reizes nedēļā, izmantojot antigēna paštestus. Prasība attieksies uz visiem darbiniekiem - gan pret Covid-19 vakcinētiem, gan nevakcinētiem.

Otrdien gan valdība nolēma, ka darbinieku Covid-19 testēšana ar ātrajiem testiem būs brīvprātīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas