Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nedēļas nogalē notiks gada lielākais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums Cits Bazārs

Šo sestdien, 4. martā, notiks gada lielākais Junior Achievement Latvia un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums Cits Bazārs. Tas norisināsies tirdzniecības centrā Domina Shopping, piedaloties un ar pašu radītiem produktiem tirgojoties 270 skolēnu mācību uzņēmumiem no visas Latvijas.

Pārnēsājama pusdienu kastīte ar sildelementu, no kafijas biezumiem veidoti krūžu paliktņi, LED pagriešanās un apstāšanās signāli velosipēdiem, ķepas saudzējošs vasks četrkājainajiem mīluļiem ir tikai daži no produktiem, kurus līdzās citām skaistumkopšanas, interjera, pārtikas, rotaļlietu, tehnoloģiju precēm un pakalpojumiem varēs apskatīt un iegādāties Citā Bazārā.

“Apmeklējot Citu Bazāru, pircēji nereti ir pārsteigti, cik oriģinālas un kvalitatīvi nostrādātas ir skolēnu biznesa idejas, un labprāt viņus atbalsta, veicot pirkumu. Savukārt jaunajiem uzņēmējiem pasākums ir lieliska vieta, kur novērtēt patērētāju interesi par savu produktu, kā arī uzlabot savas komunikācijas un prezentēšanas prasmes,“ stāsta izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia“ vadītājs Jānis Krievāns.

Kopumā skolēni sarūpējuši pašu radītās preces desmit kategorijās: pakalpojumi, apģērbi un auduma izstrādājumi, kosmētika un preces skaistumam, aksesuāri un bižutērija, pārtika, elektropreces, preces mājai un interjeram, suvenīri, dāvanas un sezonas preces, tehnoloģiju produkti, spēles un preces bērniem.

“Aicinām ikvienu apmeklēt pasākumu un dot savu ieguldījumu jauniešu uzņēmējdarbības attīstībā. Skolēni labprāt uzklausa ne tikai komplimentus, bet arī ieteikumus no pircējiem. Jūs varēsiet ne tikai iegādāties jaunus un neredzētus produktus, bet saņemt krietnu enerģijas un pozitīvisma devu”, saka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Inovāciju atbalsta nodaļas vecākā projektu vadītāja Dace Dumbere-Bregže.

Interesenti aicināti novērtēt Latvijas skolēnu veikumu un iepirkties CITĀ BAZĀRĀ, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” 4. martā no plkst. 11.00 līdz 17.00.

“Cits Bazārs ir vienreizējs notikums – tā ir viena, taču ļoti piesātināta diena, kurā jaunie uzņēmēji īstā tirdzniecības centra vidē piedzīvo un risina tik pat īstus biznesa ikdienas izaicinājumus. Lai arī, kas šajā dienā notiktu – tirdzniecības vietas iekārtošana, klientu apkalpošana, pašreklāmas īstenošana un finanšu uzskaite, tā ir ļoti vērtīga pieredze un uzņēmējdarbības iemaņu treniņš, kas jauniešiem noderēs turpmākajā karjerā,” saka Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

CITS BAZĀRS norises laikā, kā ierasts, jaunos uzņēmējus vērtēs pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda, un labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) tiks apbalvoti desmit nominācijās: “Sociāli atbildīgs SMU”, “Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums”, “Labākā SMU pārdošanas komanda”, “Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums”, “Sociālo mediju komunikācijas balva”, “SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam”, “Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums”, “SMU biznesa potenciāls” un “Labākais SMU produkta zīmols”.

Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus CITS BAZĀRS notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar ilggadējo atbalstītāju Swedbank.

CITS BAZĀRS informatīvie atbalstītāji – Delfi, inbox.lv, Clear Channel un izdevniecība Dienas Mediji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas