Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nedēļas nogalē dzēsti pieci kūlas ugunsgrēki

Svētdien Latvijā ugunsdzēsējiem nācās doties dzēst piecus kūlas ugunsgrēkus vairāku hektāru platībā, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Lielākie no kūlas ugunsgrēkiem reģistrēti Salacgrīvas novadā, kur sausā zāle dega 2,5 hektāru platībā, un Ventspilī, Kaiju ielā – viena hektāra platībā. Dobelē Lauku ielā sausā zāle dega 1500m2 platībā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā sausā zāle dega 200m2 platībā.  

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai, iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus un sīkdzīvniekus, putnu ligzdas. Kūlas dedzināšana samazina sugu daudzveidību un tā vienkāršojas. 

Savukārt nelielos sadzīves ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki. Sestdien no rīta Liepājā, Siļķu ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens. Sadūmojuma rezultātā cieta divi vīrieši. Pēcpusdienā Rīgā, Silciema ielā, kādai sievietei, gatavojot ēst, aizdegās dvielis un apģērbs viena kvadrātmetra platībā. Vakarā Daugavpils novada Tabores pagastā dega dzīvojamā māja 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus vecs vīrietis. Naktī no sestdienas uz svētdienu Jelgavā, Kungu ielā, dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 59 gadus vecs vīrietis. 

Savukārt svētdien plkst.13 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā kanālā ir iebraukusi automašīna. Ūdenslīdēji ūdenī atrada automašīnu un to izvilka. Spēkrata vadītājs gājis bojā

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēmis 102 izsaukumus. Kopumā dzēsti 57 ugunsgrēki, veikti 34 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas