Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūsu jaunajā realitātē konsultācijas tiešsaistē ir farmaceitiskās aprūpes daļa

Latvijas Farmācijas biedrības (LFB) novērtējums Mēness aptiekas farmaceitam Vadimam Brižaņam apliecina profesijas mūsdienīgo dinamiku. Goda nosaukums Gada farmaceits 202 piešķirts par farmaceita profesijas popularizēšanu un sabiedrības izglītošanu, par farmaceita konsultāciju pilnveidošanu, izmantojot un attīstot jaunus komunikācijas veidus. "Tiešsaistes farmaceitisko konsultāciju pakalpojums ir neatņemama farmaceitiskās aprūpes daļa jaunajā realitātē," atzīst LFB balvas laureāts Gada farmaceits 2021 – Vadims Brižaņs.

Attālinātas farmaceita konsultācijas ir paplašinājušas farmaceitiskā pakalpojuma pieejamību Mēness aptiekās. Projekts aizsākās līdz ar veselības krīzes apstākļiem Latvijā, kad iedzīvotājiem bija būtiski saņemt farmaceita konsultāciju, neizejot no mājām, un šodien tas kļuvis par neatņemamu pakalpojumu daļu. Attālinātās konsultācijas tiešsaistē veic tikai augstas raudzes profesionāļi, un tām ir nepieciešamas ļoti plašas farmaceita zināšanas, kā arī papildu komunikācijas un tehnoloģiju prasmes. Būdams šī projekta vadītājs, Vadims Brižaņs ir zinošs farmaceits, kurš ikdienā vada lielas Rīgas centra aptiekas darbu. Aptiekas apmeklētāji ir novērtējuši viņa prasmi uzrunāt, ar savu stāju un attieksmi rosinot ieklausīties farmaceita padomā. Pamats darba rezultātiem ir viņa rūpīgā attieksme un vēlme izzināt, papildināt zināšanas. 

"Paldies manam aptiekas kolektīvam un tiešsaistes farmaceitisko konsultāciju projekta farmaceitiem. Pateicoties šīm abām komandām, mēs esam tikuši tik tālu – Mēness aptieka 124 ir viena no lielākajām un iedzīvotāju apmeklētākajām aptiekām, savukārt tiešsaistes konsultācijas ir kļuvušas par lielisku palīgu mūsu cilvēkiem veselības jautājumos par zālēm, to pareizu lietošanu, iedarbību, blakusefektiem, kā arī tad, ja nepieciešams tūlītējs padoms par kādu slimību, ārstēšanu vai profilaksi. Paldies mūsu uzņēmuma vadībai par tiešo atbalstu mūsdienīgā projekta realizācijai. Ir svarīgi, ka profesionālā biedrība vēro, kas notiek farmācijā, un novērtē, ko farmaceiti paveikuši pandēmijas laikā. Tas ir nozīmīgi visai nozarei. Novērtējums no kolēģiem dod papildu motivāciju izvirzīt jaunus mērķus. Kopš projekta aizsākuma esmu vēlējies, lai LFB atbalstītu tiešsaistes (online) farmaceitisko konsultāciju ideju. Tagad to ar gandarījumu izjutu un kopā ar kolēģiem priecājos par novērtējumu. Mēs vienmēr meklējam labākos risinājumus, kā aptiekas pakalpojumus pilnveidot," saka Vadims Brižaņs.

Vadims ir izaudzis starp mēģenēm, gan ne medicīnas, bet kosmētikas ražošanas vidē, kur kā ķīmiķe strādāja viņa māte. Profesijas izvēlē svaru kausi nosliekušies par labu farmācijai, kas apgūta Rīgas Stradiņa universitātē. Pēc trīs gadu veiksmīga darba Mēness aptiekā Vadims kļuva par aptiekas vadītāju un turpina vadīt lielas aptiekas darbu pašā Rīgas centrā. Farmaceits turpina studijas Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmā Rūpnieciskā farmācija. Vadims atzīst, ka profesijā izjūt piepildījumu un lielu gandarījumu par darbu. Vadims ir pārliecināts, ka ikviens farmaceits apzinās augsto atbildību –  katrs vārds, ko saka klientam, un aptiekas produkts, ko izsniedz, ietekmē cilvēka veselību. Farmaceitam ir būtiski pašam izvērtēt, uzraudzīt savu darbu, tādēļ tik svarīgi ir arī farmaceita rīcības algoritmi. Mūsdienīga farmaceitiskā aprūpe ietver iedzīvotāju informēšanu par zāļu un uztura bagātinātāju pareizu lietošanu, iespējamo mijiedarbību, blaknēm un arī veselīga dzīvesveida popularizēšanu. Jo labāk pacients ir informēts un atbildīgāk lieto ārsta izrakstītās zāles, jo efektīvāka ir terapija.

Tiešsaistes farmaceita konsultācijai ir iedzīvotājiem ir jāzvana pa tālruni 8555 darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00.

Mēness aptieka ir farmācijas nozarē mīlētākais un atbildīgākais zīmols Latvijā. Iedzīvotāju aptaujā, izmantojot īpašu starptautiski atzītu metodoloģiju, Latvijas mīlētāko zīmolu TOP trešo gadu pēc kārtas ieguvusi pirmo vietu farmācijas nozarē.

Ar augstāko rezultātu (87,7%) Mēness aptieka ir izvirzījusies klientu servisa līdera pozīcijā farmācijas jomā Latvijā. Farmācijas sektora pētījumu, lai noskaidrotu, kurā aptieku uzņēmumā ir vislabākā klientu apkalpošana Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, 2020.gada oktobrī un novembrī veicis uzņēmums Dive Group. Mēness aptieka ir ilgtspējīgākais zīmols Baltijā veselības nozarē. Par to liecina jaunākie Eiropas Ilgtspējīgu zīmolu indeksa (Sustainable Brand Index) rezultāti. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas