Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Militāro parādi Lāčplēša dienā translēs arī krievu valodā

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Latvijas Televīzijas 7. kanāla skatītājiem pirmo reizi būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi ar tulkojumu krievu valodā.

Sabiedrības saliedētības programmā ir paredzēta mērķdotācija informatīvo diskusiju raidījumu un svarīgu valsts notikumu atspoguļošanai krievu valodā, ar to LTV7 satura redaktore Jana Semjonova skaidroja sinhronā tulkojuma nodrošināšanu parādes translācijai. Šāds tulkojums esot izmantots arī pagājušajā gadā, 11. Saeimas vēlēšanu nakts raidījumos informējot par vēlēšanu rezultātiem.

Gadā tulkojuma nodrošināšanai televīzijai paredzēti 5000 latu, kas šogad vēl neesot iztērēti. Militārās parādes translācijas tulkojuma izmaksas nesasniedzot 500 latu. Tulkojums paredzēts arī valsts svētku pasākumu atspoguļošanai 18. novembrī, kā arī to iecerēts izmantot, stāstot par nākamajā gadā paredzēto pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, skaidroja J. Semjonova. Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šo piedāvājumu uztver kā iespēju, lai popularizētu Latvijas armiju, bet, vai tas veicinās patriotismu un sabiedrības saliedēšanu, varēšot redzēt pēc tam. Taču to, kā mediji «tiek galā ar sabiedrisko pasūtījumu», vislabāk varot vērtēt Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, uzskata deputāts. Pie padomes mudināja vērsties arī Saskaņas centra frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, kurš savukārt teica, ka viņa vēlētājam neesot nepieciešams pārraides tulkojums, jo gandrīz visi SC vēlētāji saprotot latviešu valodu.

Ja SC līdera sacītais atbilst patiesībai, tad viņa atbalstītājiem būs iespēja vērot arī plašu pasākumu programmu Latvijas Televīzijas 1. programmā. LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme pastāstīja, ka jau otro gadu 10. novembra vakarā LTV1 būs ziedojumu vākšanas akcija Brāļu kapu ansambļa restaurācijai. Savukārt Lāčplēša dienā ir paredzēti vairāki raidījumi visas dienas garumā - īpaši viņa uzsvēra, ka tiks demonstrēta LTV dokumentālā videofilma Esiet kā vīri par Jukumu Vācieti, kuru veidojusi Virdžīnija Lejiņa. Latvijas Televīzija vairākas reizes pieslēgsies tiešraidē Svecīšu sienai, kas notiek tradicionāli. Lāčplēša dienas vakarā ik gadu ļaudis dodas nolikt svecītes Daugavmalā pie Rīgas pils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas