Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meņģelsone: Pēc atalgojuma sistēmas izmaiņām mediķiem vairs nevajadzēs strādāt vairākās vietās

Veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) centīsies panākt veselības aprūpē strādājošo atalgojuma sistēmas izmaiņas jau šogad, un viņa paredz, ka pēc to stāšanās spēkā medicīnas māsām vairs nevajadzēs strādāt vairākās darba vietās, lai nopelnītu pienācīgu iztiku.

Intervijā Latvijas Radio ministre pauda, ka veselības aprūpē ir jāpāriet uz normālu pilna laika apmaksas modeli. "Protams, tā ir liela pārmaiņa, bet tā ir pārmaiņa tieši ārstiem, mediķiem par labu. Tātad nevis tikai un vienīgi šī DRG [ar diagnozēm saistīto grupu] sistēma, bet pilnā laika apmaksas modelis," savu redzējumu izklāstīja Meņģelsone.

Viņa atzina, ka minētās atalgojuma sistēmas izmaiņas prasīs daudz vairāk līdzekļu, bet par to jau patlaban tiekot diskutēts. "Tieši šajās dienās, arī pa sestdienu, svētdienu norit darbs pie šī gada valsts budžeta, tāpēc, protams, tas ir arī tas galvenais jautājums, ar ko tieši [Veselības] ministrija iet pie valdības," stāstīja ministre.

Meņģelsone skaidroja, ka tad, kad mediķiem vairs nebūs jāstrādā vairākās darbavietās iztikas nopelnīšanai, samazināsies arī izdegšanas riski un citi negatīvie faktori, tajā skaitā nevajadzīgi iztērēts laiks ceļā. "Manuprāt, ir tikai normāli, ja gan ārsts, gan medmāsa strādā tikai vienā darbavietā un par šo pilnu laiku - astoņām stundām - saņem adekvātu atalgojumu," sacīja veselības ministre.

Viņa iepriekš Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda, ka mediķu atalgojuma celšanai nākamā gada budžetā būs nepieciešami 55 miljoni eiro. Tieši šis jautājums esot galvenā veselības nozares prioritāte.

Kaut arī valdības deklarācijā ir izvirzīts mērķis virzīties uz veselības nozares finansējumu 12% apmērā no kopējā valsts budžeta, ar to nav pietiekami, uzskata Meņģelsone. Viņasprāt, lai izdarītu visu nepieciešamo nozarē, finansējuma apjomam būtu jābūt 15% no valsts budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas