Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LZA piešķir goda doktora grādu AS Olainfarm valdes priekšsēdētājam Jurim Bundulim

Otrdien, 7. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta sēdē LZA prezidents Ivars Kalviņš pasniedza goda doktora bioloģijā (Dr.h.c.biol.) diplomu AS Olainfarm valdes priekšsēdētājam Jurim Bundulim.

Dr.h.c.biol. Juris Bundulis, kā atzīmē LZA ieteikumā par goda doktora grāda piešķiršanu, ir erudīts eksperts Latvijas farmācijas sistēmā. Savu pieredzi krājis, strādājot atbildīgos amatos šajā jomā vairāk nekā 30 gadu garumā. Pēc sešiem gadiem Organiskās sintēzes institūtā, J. Bundulis savu profesionālo karjeru cieši saistīja ar farmāciju un veselības aprūpi – 16 gadus nostrādāja AS “Grindeks” un pusi no šī laika bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Pēc tam 12 gadus strādāja valsts pārvaldē – Veselības un Labklājības ministrijās. Šis laiks J. Bundulim sniedza iespēju paraudzīties uz farmācijas nozari no citas perspektīvas, daudz detalizētāk izprotot farmācijas lomu kopējā veselības aprūpes sistēmā. No 2021. gada, esot AS “Olainfam” vadītāja amatā, šī pieredze Jurim Bundulim devusi iespēju medikamentu ražotājus uztvert ne tikai kā produktu izstrādātājus un ražotājus, bet arī kā pakalpojumu sniedzējus, kas rūpējas par cilvēku veselību un dzīvību. Visas savas profesionālās dzīves laikā J. Bundulis sniedzis aktīvu atbalstu arī Latvijas zinātnei, stiprinot un veidojot ciešu sadarbību starp zinātni, publisko sektoru un uzņēmējdarbības vidi.

“Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta piešķirtais goda doktora grāds mans ir liels pagodinājums un noteikti arī šī gada svarīgākais notikums manā dzīvē. Tas ir apliecinājums ne tikai man personīgi, bet arī novērtējums tiem cilvēkiem, ar kuriem kopā esmu strādājis. Vienmēr esmu ļoti lepojies ar to, ka mums, atšķirībā no pārējām Baltijas valstīm, ir izdevies saglabāt un attīstīt nacionālo farmācijas industriju. Daļēji tas bija iespējams tādēļ, ka nozarē strādā izcili speciālisti, un vietējiem uzņēmumiem jau gadu desmitiem ir laba sadarbība ar Latvijas zinātniekiem un zinātniskajiem institūtiem un universitātēm. AS “Olainfarm”, kā viens no Baltijas vadošajiem farmācijas uzņēmumiem, dažādos veidos sniedz savu ieguldījumu, lai šī mūsu valstij tik nozīmīgā industrija būtu tikpat spēcīga arī pēc 20 un 50 gadiem. Ar dažādām iniciatīvām atbalstām gan skolotājus, gan studentus, gan arī zinātniekus un zinātniskos institūtus, lai Latvijas zinātne un farmācijas nozare attīstītos arī turpmāk,” uzsver AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Jura Bunduļa ievēlēšana par LZA goda doktoru ļaus nostiprināt ilglaicīgas sadarbības iespējas starp Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas farmācijas  nozari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas