Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas embargo skartie uzņēmumi varēs saņemt nodokļu brīvdienas

Uzņēmumiem, kam Krievijas embargo noteiktā preču eksporta sarežgījumudēļ radušās grūtības nomaksāt nodokļus, Valsts ieņēmumu dienests (VID) varēs atlikt vai sadalīt termiņos nodokļu maksājumus, paredz ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītie likuma grozījumi.

VID būs iespējams sadalīt termiņos vai atlikt uz laiku līdz pieciem gadiem nokavēto nodokļu samaksu, ja nokavējums radies saistībā ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem Eiropas Savienības produkcijas importam. Šis atvieglojums būs iespējams sankciju skartajiem uzņēmumiem, kuru eksports uz Krieviju pārsniedza 10% no kopējā realizācijas apjoma.

Atvieglojumu nodokļu nomaksā VID varēs piemērot arī tiem komersantiem, kuru darbība ir saistīta ar ierobežojumiem pakļauto preču importu, ražošanu, pārvadāšanu vai ekspedīcijas un loģistikas pakalpojumu sniegšanu, ja sankciju ietekmē lauzti attiecīgie līgumi vai samazināta preču vai pakalpojumu piegādes vai pārvadājuma cena, vai arī samazinājies attiecīgo pakalpojumu apjoms.

Izmaiņas likumos rosinātas, lai īpaši atbalstītu tos nodokļu maksātājus, kas nonākuši finansiālās grūtībās saistībā ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas