Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kaimiņš Saeimā spēlē divas lomas

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) pirms vēlēšanām solīja iestāties par līdzsvarotu reģionu attīstību, ar ko varētu saistīt arī vienas pieturas aģentūru izveidi. Taču ne apvienības līderis Mārtiņš Bondars, ne frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, šķiet, nav mudinājuši savu radošo kolēģi Arturu Kaimiņu izmantot viņam pieejamo resursu, lai safilmētajos video rādītu vēlētājiem LRA darbu parlamentā, piektdien vēsta avīze Diena.

Latvijas Reģionu apvienības frakcijā ir deputāte Nellija Kleinberga, kura pirms ievēlēšanas vadīja Skrundas novada domi. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija viņai uzticējusi atbildību par Publisko pakalpojumu likuma sagatavošanu, tas noteiktu arī vienas pieturas aģentūru darbību. Kleinberga jau ir paveikusi zināmu darbu, taču par to nekas nav dzirdēts, lai gan Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) ir tā priekšrocība, ka viens no tās deputātiem seko līdzi parlamentā notiekošajam ar videokameru un par dzīvi Saeimā informē sabiedrību.

Tomēr līdzšinējie Kaimiņa safilmētie materiāli parlamenta dzīvi ataino citādi, un šo videoblogā Suņu būda demonstrēto sižetu radītais iespaids nevarētu nākt par labu Saeimas tēlam. Diena šonedēļ pavēroja Kaimiņa darbību divās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdēs, kā arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē, kurā vērtēja valsts rīcību saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Kaimiņa uzvedībā bija dažas kopīgas pazīmes. Visu sēžu pirmajā pusē viņš vēroja notiekošo un šo to pafilmēja, bet ierunājās tikai tad, kad sēde jau bija pusē. Laikā, kad izmeklēšanas komisijā deputāti un eksperti apsprieda Valsts būvinspekcijas likvidāciju, Kaimiņš pēkšņi lūdza sēdes vadītāju aizrādīt Ingūnai Rībenai un Aleksejam Loskutovam no Vienotības, lai viņi nesarunājas. Šī epizode atspoguļota arī videoblogā, secinot, ka šādām sēdēm nav jēgas. Par to bija arī deputāta uzstāšanās, kas, kā varēja saprast, bija sagatavota jau iepriekš ar uzsvaru uz to, ka sēdes darba plāns nav kvalitatīvs un tāpēc komisijas darbs ir apdraudēts.

Kaimiņam tīk ierunāties, nesagaidot brīdi, kad sēdes vadītājs dos vārdu, par to viņš saņēma aizrādījumus gan vienā, gan otrā komisijā. Tāpat bija jūtams, ka deputāts noskata sev tādu "upuri", kuru varētu vieglāk izprovocēt un kurš būtu vieglāk izsitams no līdzsvara.

Vērojumi liecina, ka tad, kad Kaimiņš izslēdz kameru un sarunājas ar kolēģiem kā cilvēks ar cilvēku, viņš var būt gan sirsnīgs, gan cilvēcīgs, jo ir "izgājis no savas lomas".

Visu rakstu Saeimā spēlē divas lomas lasiet piektdienas, 16.janvāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas