Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IZM plāno ieviest jaunu valsts atbalsta mehānismu studējošajiem no daudzbērnu ģimenēm

Šogad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir iecerējusi turpināt darbu pie sociālās dimensijas stiprināšanas augstākajā izglītībā, izstrādājot un ieviešot jaunu valsts atbalsta mehānismu studējošajiem no daudzbērnu ģimenēm.

Kā aģentūrai LETA norādīja ministrijā, rezultātā tiks izstrādāts jauns valsts atbalsta mehānisms studijām Latvijas augstskolās jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm, tādā veidā stiprinot sociālo dimensiju augstākajā izglītībā.

Tāpat 2021.gadā iecerēts pārskatīt un pilnveidot augstākās izglītības finansēšanas modeli, proti, pārskatīt augstākās izglītības finansēšanas principus, kā arī, atbilstoši aktuālām izmaksām, aktualizēt studiju vietas bāzes izmaksas.

Ministrijā arī atzīmēja, ka šogad turpināsies darbs pie Latvijas zinātnes procesu pārvaldības optimizācijas, izveidojot spēcīgu un vienotu zinātni administrējošo institūciju. No 2021.gada jūlija Latvijas Zinātnes padome pārņems Valsts izglītības un attīstības aģentūras zinātnes un pētniecības politikas atbalsta funkcijas. Tā rezultātā tiks pabeigts darbs pie spēcīgas un vienotās zinātni administrējošās institūcijas izveides, apvienojot esošos institucionālos resursus, pauda IZM.

Pēc IZM sniegtās informācijas, 2020.gada jūnijā IZM Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmā sāka projektu jauna akadēmiskās karjeras ietvara veidošanai, kas turpināsies līdz pat 2022.gada vidum. Projekta mērķis esot reformēt pašreizējo akadēmiskās karjeras sistēmu, ieviešot Eiropas un starptautiskajai labajai praksei atbilstošu jaunu akadēmiskās karjeras ietvaru.

Paredzēts, ka jaunā ietvara risinājumu papildinās ieviešanas ceļvedis, kā arī jaunā akadēmiskās karjeras modeļa īstenošanas tiesiskā regulējuma un finansiālās ietekmes analīze.

Vēl ministrijā piebilda, ka pērn IZM ar Eiropas Savienības Erasmus+ K3 programmas Support for policy reforms atbalstu sāka īstenot projektu Road Map for Implementation of Institutional Assessment, kas turpināsies līdz 2022.gada vidum.

Šī projekta mērķis esot pilnveidot kvalitātes nodrošināšanas sistēmu Latvijā un ieviest ciklisku augstākās izglītības institūciju akreditāciju kā galveno kvalitātes nodrošināšanas procedūru, tādējādi samazinot pašreizējo pārklāšanos starp dažādām esošajām kvalitātes nodrošināšanas procedūrām, samazinot administratīvo slogu un novērtēšanas procedūru izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas