Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ES plāno nodevas graudu importam no Krievijas

Eiropas Savienība gatavojas tuvākajā laikā noteikt papildu nodevas graudu importam no Krievijas un Baltkrievijas, atsaucoties uz informētiem ES pārstāvjiem, vēsta Reuters.

Arī britu biznesa laikraksts Financial Times otrdien vēstīja, ka Eiropas Komisija sagatavojusi priekšlikumu noteikt nodevu 95 eiro par tonnu no Krievijas un Baltkrievijas importēto graudaugu un 50% tarifu importētajām eļļas sēklām un to pārstrādes produktiem. Ja šīs nodevas tiks ieviestas, tad tas būs pirmais kopīgais ierobežojums, ko ES noteikusi pārtikas preču importam no Krievijas pēc tās pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gadā. Paredzams, ka šīs nodevas attieksies tikai uz graudaugiem un eļļas sēklām, ko no Krievijas un Baltkrievijas importē uz kādu no 27 ES valstīm, taču ne uz to tranzītu caur ES teritoriju uz valstīm ārpus savienības.

ES pārstāvis stāstījis Reuters, ka par nodevu lielumu vēl notiekot pēdējās diskusijas. Variants noteikt importa nodevas, nevis aizlieguma sankcijas esot izvēlēts tāpēc, ka, lai noteiktu nodevas, nepieciešams tikai ES dalībvalstu vairākuma atbalsts, bet par sankcijām jāvienojas vienbalsīgi.

Financial Times atzīmē, ka ES ilgstoši izvairījusies no pārtikas produkcijas importa no Krievijas un Baltkrievijas aizlieguma ieviešanas bažās, ka tas varētu negatīvi ietekmēt globālo pārtikas tirgu un radīt problēmas attīstības valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas