Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EP groza regulu, kas ļaus pārskaitīt Ukrainas atbalstam 18 miljardus eiro

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdien piekrituši grozīt regulu, kas ļaus pārskaitīt Ukrainas atbalstam 18 miljardus eiro Eiropas Savienības (ES) līdzekļu, neraugoties uz Ungārijas veto.

EP, izmantojot steidzamības procedūru, pieņēma ES Padomes ierosinātās izmaiņas Makrofinansiālās palīdzības regulā, ļaujot 26 dalībvalstīm rīkoties kā aizdevuma galvotājām.

Ilgtermiņa aizdevums piešķirts ar izdevīgiem noteikumiem, bet ar nosacījumu, ka Ukraina veiks reformas. Finansējums piešķirts būtiskiem sabiedriskajiem pakalpojumiem, tostarp slimnīcu un skolu darbībai un mājokļu nodrošināšanai. Tas ir paredzēts arī, lai palīdzētu uzturēt Ukrainas makroekonomisko stabilitāti un atjaunot infrastruktūru Krievijas pastāvīgā uzbrukuma apstākļos.

Ungārija 6.decembrī uzlika veto ES plānam nākamgad nodrošināt Ukrainai palīdzību 18 miljardu eiro apmērā, liekot pārējām 26 ES dalībvalstīm izstrādāt sarežģītāku tehnisku plānu, lai nodrošinātu palīdzības plūsmu uz Kijivu arī jaunajā gadā. Lai atvieglotu aizdevuma izmaksu 2023.gada janvārī, ES Padome 10.decembrī iesniedza grozītu tiesību aktu kopuma versiju, kurai Ungārija piekrita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas