Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Eksministri ārvalstu komandējumiem paredzēto naudu tērējuši Latvijā

Bijušie izglītības un zinātnes ministri Roberts Ķīlis un Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija) ministrijas izsniegto kredītkarti, kas paredzēta tēriņu segšanai ārzemju komandējumos, izmantojuši izdevumu segšanai tepat Latvijā, svētdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums De Facto.

Šo kredītkaršu izdrukas liecinot, ka gan Ķīlis, gan Dombrovskis ministrijas izsniegto karti ar 2000 latu limitu, izmantojuši visai bieži.

Ķīlis ar ministrijas izsniegto kredītkarti norēķinājies Vecrīgā esošajā itāļu restorānā Monterosso. Viņš pats to atzinis.

"Pēc tam man pateica, ka nedrīkst lietot. To es nezināju," paudis eksministrs.

Viņš teicis, ka tā arī bijusi vienīgā reize, kad viņš kredītkarti izmantojis pirkumiem Latvijā, taču tā nav taisnība, liecina "de facto" rīcībā esošās izdrukas. Summas gan ir nelielas - Ķīlis ar kredītkarti apmaksājis 4 latus lielu rēķinu lidostas kafejnīcā un par 3 latiem iepircies Narvesen, bet Dombrovskis kādā fotoveikalā iztērējis 2 latus.

Lielākoties abi bijušie izglītības ministri kredītkarti izmantojuši, lai apmaksātu četru un piecu zvaigžņu viesnīcu un restorānu rēķinus, atrodoties ārzemēs. Līdzīgas kredītkartes ministriem ir pieejamas arī citās ministrijās.

Jautājumu par valsts apmaksāto kredītkaršu izmantošanu pēta Valsts kontrole, kuras vadītāja Elita Krūmiņa atzinusi, ka patlaban jautājums par reprezentācijas izdevumiem normatīvo aktu līmenī nav noregulēts un atbildība par līdzekļu racionālu izlietošanu gulstas uz ministriju augstākajiem ierēdņiem. Valsts kontrole šī gada laikā plānojot apkopot visu ministriju atskaites par kredītkaršu izdevumiem, iepazīties ar tēriņiem un šoruden nākt klajā ar ieteikumiem normatīvo aktu pilnveidošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas