Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Decembrī valdības darbu atzinīgi vērtēja 23% iedzīvotāju

Decembrī valdības darbu atzinīgi vērtēja 23% iedzīvotāju, liecina jaunākā DNB Latvijas barometra aptauja. Salīdzinājumā ar novembrī veikto aptauju valdības darba pozitīvais vērtējums palielinājies par trīs procentpunktiem. Apmierinātību ar valdības darbu novembrī pauda 20% iedzīvotāju, bet oktobrī - 19%.

Pagājušā gada decembrī, līdzīgi kā iepriekšējās aptaujās, vairākums iedzīvotāju valdības darbu joprojām vērtējuši kritiski - neapmierinātību ar to pauda 71%. Iepriekšējās 2012.gada aptaujās negatīvi noskaņoti bija 70% līdz 80% iedzīvotāju. Valdības darba vērtējuma indekss decembrī bija mīnus 36, novembrī - mīnus 40, oktobrī - mīnus 41.

DNB Latvijas barometrs, kas tiek veidots kopš 2008.gada pavasara, rāda, ka augstākais valdības darba vērtējuma indekss bija 2012.gada maijā - mīnus 35, bet viszemākais - mīnus 77 - 2009.gada janvārī.

"DNB Latvijas barometra dati liecina, ka optimisms tautā ir visai pieticīgs. To man ir grūti izskaidrot. Jāteic, ka parasti pētījumu rezultāti uzrāda īstermiņa svārstības. Ja tām nav citu izskaidrojumu, tad iedzīvotāju optimisma pieaugumam es varu iedomāties tikai vienu cēloni. Gribētos ticēt, ka pētījuma rezultāti tagad tiešām parāda lielāku iedzīvotāju uzticību valdībai un tās solījumiem. Ja tā, tas ir milzīgs sasniegums," norāda Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis profesors Gundars Ķeniņš-Kings.

DNB Latvijas barometrs tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas