Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Brīvdienās dzēsti 115 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti 115 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 79 hektāri, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies sestdien Nometņu ielā, Daugavpilī, kur pērnā zāle dega 7 hektāru platībā, bet svētdien Daugavpils novada Kalkūnes pagastā pērnā zāle dega 7 hektāru platībā un Jelgavas lidlaukā kūla dega 15 hektāru platībā.

Sestdien plkst. 21.24 ugunsdzēsēji steidzās uz Kļavu ielu Grobiņā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts 80 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst.4 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem cilvēkiem, kuri atradās uz ledus. Ap plkst.15 Jelgavā glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību krastā nogādāja divus ledū ielūzušus cilvēkus. Savukārt ap plkst.16 glābēji steidzās uz Mērsragu, kur jūrā uz atlūzuša ledus gabala atradās divi cilvēki – izmantojot motorlaivu, abi cilvēki tika nogādāti krastā un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Sestdien Preiļu novada Pelēču pagastā no ūdenstilpes glābēji izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 211 izsaukumus – 156 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 29 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas