Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ašeradens: Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā varētu notikt decembra vidū

Balsojums par topošās valdības apstiprināšanu Saeimā varētu notikt decembra vidū - ap 14.decembri vai 15.decembri, aģentūrai LETA pieļāva "Jaunās vienotības" (JV) viens no līderiem, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

Tomēr jāņem vērā, ka valdības izveidošanas laiks būs atkarīgs no pašlaik Saeimā skatīto likumprojektu pieņemšanas un stāšanās spēkā laika, skaidroja JV politiķis.

Pirms balsojuma par valdību Saeimā vēl nepieciešams pieņemt grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas nepieciešami ministru biedru ieviešanai. Tāpat jāpieņem grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz izveidot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu.

JV politiķis arī norādīja, ka pašlaik notiekošais darbs pie valdības deklarācijas veidošanas ir optimāls un lielākajā daļā jautājumu partneri atrod kopīgu valodu. Atkarībā, kāds būs sarunu progress, nedēļas vidū varētu noslēgties pirmais "sarunu aplis", reizē pēc tam darbs pie deklarācijas veidošanas turpināsies arī nākamajos posmos, norādīja Ašeradens.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits JV politiķi, pašreizējo premjeru Krišjāni Kariņu novembra vidū oficiāli nominēja Ministru prezidenta amatam.

Darbs pie jaunās valdības izveides notiek jau teju divus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas