Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Vairumam parlamentā pārstāvēto politisko spēku reitingi samazinās; ZZS popularitāte nedaudz pieaug

Janvārī vairumam parlamentā pārstāvēto politisko spēku reitingi samazinājās, bet Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) popularitāte nedaudz pieauga, liecina Latvijas faktu aptauja.

Populārākā partija joprojām ir Saskaņa, otrajā vietā ir ZZS, bet tālāk seko nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA). Par Saskaņu janvārī bija gatavi balsot 18,7% respondentu, kas ir par 0,8 procentpunktiem mazāk nekā decembrī, ZZS atbalsts pieauga no 15,6% decembrī līdz 16,8% janvārī, bet NA bija gatavi atbalstīt 8,1% aptaujāto, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Savukārt Vienotības reitings janvārī bija 5,3%, bet decembrī šo partiju atbalstīja 5,5% aptaujāto. Vēl novembrī par Vienotību bija gatavi balsot 8,1% pilsoņu.

Pārējie parlamenta pārstāvētie politiskie spēki varētu nepārvarēt 5% barjeru - par Latvijas Reģionu apvienību bija gatavi balsot 4,7% aptaujāto, bet No sirds Latvijai - 1,6%. Decembrī šo partiju reitings bija attiecīgi - 5% un 1,9%.

Pārējo parlamentā nepārstāvēto politisko spēku reitings nepārsniedz 1%. Par partiju Latvijas attīstībai bija gatavi atbalstīt 0,7% respondentu, Latvijas Krievu savienību - 0,4%, Vienoti Latvijai - 0,3%, bet Jauno konservatīvo partiju - 0,2%.

Gandrīz trešdaļa respondentu - 30,7% - atzina, ka nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu, bet 12,6% aptaujāto vēlēšanās nepiedalītos.

Vēlētāju aptauja veikta no 11. līdz 21.janvārim, izvaicājot 1002 pilsoņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas