Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Latvijas dzelzceļš atlaidīs 298 dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanā nodarbinātos

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) atlaidīs 298 dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanā nodarbinātos darbiniekus, informēja LDz pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka pēdējo gadu laikā LDz būtisku uzmanību pievērš LDz pamatdarbības efektivitātes veicināšanai, pastāvīgi pārskatot un pilnveidojot LDz un visa LDz koncerna tehnoloģiskos un administratīvos procesus, rodot risinājumus, kā uzņēmumam strādāt maksimāli efektīvi.

LDz pārvaldībā ir plašs nekustamā īpašuma - ēku un būvju - portfelis, kā arī stacijas un pieturas punkti visā Latvijā, kurās visa gada garumā ir kvalitatīvi jāuzkopj pasažieru platformas un tām pieguļošās teritorijas.

Lai efektivizētu LDz darbību, ir veikts dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanas procesa izvērtējums, analizējot izmaksu efektivitāti gan līdzšinējā modelī, kad dzelzceļa infrastruktūras telpu un dzelzceļa pasažieru platformu uzkopšanu veic LDz darbinieki, gan izvērtējot iespēju šos darbus nodot ārpakalpojumā, kā arī 2024.gada sākumā tika izsludināts attiecīgs publiskais iepirkums.

Izvērtējot iepirkuma par dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritorijas uzkopšanu rezultātus, secināts, ka uzkopšanas darbu nodošana ārpakalpojumā spēj nodrošināt LDz izmaksu samazināšanu, vienlaikus saglabājot augstu pakalpojuma kvalitāti. Tādējādi ir pieņemts lēmums sākt šajā jomā nodarbināto LDz darbinieku skaita samazināšanu.

Attiecīgais lēmums skars 298 LDz uzkopšanas darbos strādājošo, un šie darbinieki par turpmāko procesu jau ir informēti. Tāpat LDz ir iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu Nodarbinātības valsts aģentūrai, attiecīgajām pašvaldībām un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrībai.

LDz ir veicis sarunas ar iepirkumā saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu iesniegušajiem un līgumu slēgšanas tiesību ieguvušajiem pretendentiem, iepazīstinot tos ar šos darbus līdz šim veikušajiem LDz darbiniekiem, lai tiktu izskatīta iespēja nodarbināt šo personālu arī tālākā LDz dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā kopumā LDz koncerna apgrozījums bija 263,529 miljoni eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022.gadā, taču koncerns cieta 3,231 miljona eiro zaudējumus.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums, kura pamatfunkcija ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras uzturēšana, atjaunošana un attīstība pasažieru un kravu pārvadājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas