Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vešņakovs: Šobrīd ir iespēja pārvarēt melno joslu

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē paver "jaunu iespēju logu", šobrīd ir iespējams pārvarēt Krievijas un Eiropas attiecību "melno joslu", otrdien preses konferencē skaidroja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vešņakovs atzina, ka šobrīd attiecības nav labas, un pie vainas ir politiķi un valsts iestādes, kas rada bailes.

Kā piemēru, vēstnieks norādīja uz biežajiem paziņojumiem, ka Krievijas lidmašīnas pietuvojušās Latvijas gaisa telpai, lai gan nekad neviena no tām neesot šķērsojusi robežas un NATO spēki ir tikai "atlidojuši, pasmaidījuši un aizlidojuši". Viņaprāt, no Krievijas puses nekādu provokāciju nav. "Vajag runāt tā, lai neradītu draudu sajūtu," skaidroja Krievijas pārstāvis, atsaucoties uz savu sarunu ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), kas, viņaprāt, bija ļoti vērtīga, lai kliedētu šo draudu sajūtu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Vešņakovs intervijā žurnālam Sestdiena jau sacīja, ka "Krievu pasaulei nav robežu. Mēs jūs [Latviju - red.] gaidām, ja paši tā izlemsiet.

Viens no risinājumiem, kas varētu tikt pielietots, ja trešdien Minskā Eiropas līderi nespēs vienoties par Ukrainas situācijas regulējumu, būtu miera uzturēšanas spēku ievešana.

Kopumā jautājumā par Ukrainu Krievijas vēstnieka pozīcija bija nemainīga, norādot, ka Krievija tikai un vienīgi vēlas, lai Ukrainā "tiktu apturēta brāļu tautas asins izliešana".

Tāpat vēstnieks informēja, ka šogad, atzīmējot 70. gadu jubileju kopš Otrā pasaules kara beigām, visiem gan Krievijas, gan citu valstu pilsoņiem, kas piedalījās kaujās tiks pasniegta īpaša medaļa. Latvijā, pēc Krievijas vēstniecības datiem, ir apmēram 5000 cilvēku, kuriem šī medaļa pienākas un drīzumā sāksies pasākumi, kuri laikā kara veterāniem tās pasniegs.

Komentējot pagājušā nedēļa izskanējušo Polijas prezidenta izteikumu, ka 9. maija svinības varētu notikt Varšavāvēstnieks kļuva ass: "Krievijai neviens nekad neatņems uzvaru pār nacismu [..] un jebkurš, kurš tā darīs cietīs no informācijas kara ar mums!"

"Ņemot vērā to, ka esam jubilejas gadā, mums ir jāatgādina, kas patiešām notika karā un kas galu galā ir uzvarējis," bilda vēstnieks, uzsverot nepieciešamību atgādināt, ka, ja Krievija un sabiedrotie nebūtu uzvarējuši, "tad nebūtu nekādas Latvijas un Eiropas Savienības [..], bet būtu Ostland!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē