Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Turlais: Izsaku minoritātēm visdziļāko līdzjūtību

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais stingri norāda, ka viņa viedoklis jautājumā par praidu nav un nebūs mainījies, jo praids viņam kā kristietim nav pieņemams.

"Tā ir mana pārliecība, un mans prāts un attieksme ir pilnīgi skaidri – praids man nav pieņemams. Es nedomāju, ka mazākuma viedoklis, kādi ir geji un lezbietes, būtu jāuzspiež vairākumam," apgalvo D. Turlais. Tāpat viņš ir neizpratnē par minoritāšu vēlmi praidu rīkot tikai vasarā un vienu reizi. "Kur tad viņi ar visu savu praida rīkošanu ir ziemas laikā? Vasarā organizēt praidu ir vieglāk un ērtāk, pie tam visu var labāk izrādīt. Viņu pārliecība ir vienkārši netikums," uzskata komitejas priekšsēdētājs. D.Turlais ironiski min, ka tādā gadījumā praids būtu jārīko arī dzērājiem, narkomāniem un visiem citiem, kas ir netikumu varā.

"Ja viņi ir izdarījuši savu izvēli attiecībā uz seksuālo orientāciju, tad – lūdzu. Tomēr nedrīkst domāt, ka tas var būt saistoši visai sabiedrībai, ka tas visiem ir jāzina un jāredz," strikti apgalvo D. Turlais. Viņš secina, ka tas ir vienkārši veids, kā sevi dažādos veidos apliecināt. Beigās gan D.Turlais norāda: "Man ir visdziļākā līdzjūtība pret šiem cilvēkiem, un es esmu iecietīgs. Taču demonstrācijai vispār nebūtu jānotiek, jo, manuprāt, tā beigās pilnīgi nepasaka pilnīgi neko."

Kā vēstīts, Rīgas domē 2.februārī saņemts lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka pieteikums 2.jūnijā rīkot sapulci un gājienu, lai veicinātu sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītajiem jautājumiem.

Gājiens un sapulce tiks rīkota Draudzības dienu gaitā, lai informētu sabiedrību par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu stāvokli Latvijā. Pasākuma mērķis ir pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju.

Pasākumu pašvaldībā pieteikusi apvienības Mozaīka valdes locekle Kristīne Garina.

Rīgas dome lēmumu par to, vai atļaut biedrības Mozaīkas pieteikto gājienu, pieņems maija beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē