Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tirgotāju asociācija aicina neradīt lieku paniku saistībā ar Krievijas embargo

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) un Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) aicina neradīt lieku paniku saistībā ar Krievijas noteikto embargo un atsevišķus uzņēmējdarbības neveiksmes gadījumus neuzpūst par visaptverošām sankciju radītām sekām, portālam Diena.lv norādīja LTA.

Ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska vadībā ceturtdien notika ārkārtas Tautsaimniecības padomes sēde, kurā tika lemts par tālāku atbalstu uzņēmumiem, kuru darbību ietekmē Krievijas uzsāktais aukstais karš. Atbalstu Latvijas uzņēmumiem sniegs gan Lauksaimnicības atbalsta centri, gan varēs saņemt Valsts Ieņēmumu dienesta pagarinājumu nodokļu nomaksai, gan arī izveidotas jaunas rekomendācijas valsts un pašvaldību iepirkumiem.

LKA sēdē aicināja informēt banku sektoru par papildus finansējuma resursiem. Savukārt LTA informēja par pasākumiem un iespējām preču pārvirzīšanai no Krievijas uz citiem kaimiņvalstu tirgiem. LTA arī veido savu programmu nacionālo ražotāju atbalstīšanai, apkopojot visu tirdzniecības uzņēmumu piedāvājumus.

Daudzi sēdes apspriedes dalībnieki, kas saistīti ar starptautisko tirdzniecību, uzsvēra klaja protekcionisma bīstamību Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā kampaņā, kas varētu ietekmēt Latvijas preču eksportu uz citu Eiropas Savienības valstu tirgiem. Vienlaikus sastopama arī negatīva parādība, ka atsevišķas sabiedriskās organizācijas, saņemot valsts atbalstu latvijas preču virzībai tirgū, nevis sadarbojas ar citām organizācijām, bet gan cenšas pārvilināt to dalībniekus pie sevis, norādīts LTA paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē