Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tiesībsargs par budžetu: visas sabiedrības grupas nākamgad negūs lielāku labklājību

Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2014.gada valsts budžeta likumprojektu un nevarētu teikt, ka visas sabiedrības grupas nākamgad gūs lielāku labklājību. Tāpat nemazināsies plaisas, kas izveidojušās sabiedrībā, piektdien Latvijas televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Esot gan pozitīvi centieni attiecībā uz minimālās algas un neapliekamā minimuma palielināšanu, kā arī nodokļu atvieglojumiem, bet plānotais pieaugums iedzīvotāju maciņos atpaliks no dzīves sadārdzinājuma, par ko tiek runāts jau pašlaik – patēriņa cenu, elektroenerģijas tarifu u.c. izdevumu pieaugumu.

"Šis budžets faktiski nenodrošina visas tās sociālekonomiskās vajadzības, ar ko saskaras cilvēki ikdienā," sacīja Jansons, kā piemēru minot kaut tiesības uz taisnīgu atalgojumu – lai arī minimālo algu plānots palielināt, tā nesegs pat izdevumus, kas saistīti ar iztikas minimumu. "Atbalsta programmas vecāka gada gājuma cilvēkiem ir absolūti nepietiekamas. Es pat gribētu teikt, ka atsevišķos gadījumos varētu uzskatīt, ka tā ir tāda ņirgāšanās par pensionāriem," viņš teica, piebilstot, ka indeksācija pensijas palielinās par dažiem latiem, bet pēc būtības situācija netiek risināta.

Viņš pauda arī neapmierinātību par Tiesībsarga biroja plānoto budžetu, jo tas nav apstiprināts tādā apmērā, kā birojs to bija prasījis. Birojs gan pamatojis kāpēc nepieciešams finanšu līdzekļu palielinājums.

Diena.lv jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2014.gada valsts budžeta likumprojektu, par ko nobalsoja ne tikai koalīcija, bet arī opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija

Budžeta projekts paredz, ka nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 7 004 260 643 eiro (4 922 594 380 lati), bet izdevumi - 7 142 704 902 eiro (5 019 893 005 lati).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē