Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Straujuma: Pret Krieviju jāizmanto gan dialogs, gan spiediens

Saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu Eiropas Savienībai (ES) attiecībās ar Krieviju ir jāturpina izmantot diplomātiskais dialogs un spiediens, lai panāktu, ka tiek ievērotas starptautiskās tiesības un vienošanās, trešdien uzrunā Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem par Latvijas prezidentūras ES Padomē plāniem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). 

Viņa norādīja, ka absolūti piekrīt to EP deputātu viedoklim, kuri pauž, ka Krievijas agresija Ukrainā ir jautājums arī par Eiropas un pasaules drošību. ES nepieciešams saglabāt valstu vienotību šajā jautājumā, arī darbos turpinot aizstāvēt savus principus. Tie paredz arī praktisku un politisku atbalstu Ukrainai. 

Ukrainas konfliktam meklēsim miermīlīgu un ilgtspējīgu risinājumu, respektējot valstu teritoriālo integritāti, piebilda premjerministre. 

Komentējot citus EP deputātu komentārus, Straujuma norādīja, ka visu mūsu atbildība ir sniegt atbildi drošības izaicinājumiem, tajā pašā laikā Šengenas zonas pastāvēšana un iedzīvotāju brīva kustība ir absolūts ES pamatprincips. Apturot Šengenas sistēmas darbību, tiktu parādīts Eiropas vājums un tas, ka teroristi var gūt virsroku un panākt savu, norādīja Straujuma, šādu iespēju vērtējot negatīvi. 

Kā ziņots, 14.janvārī, uzrunājot EP, Straujuma cita starpā uzsvēra, ka Krievijas agresija pret Ukrainu ir apdraudējums Eiropas miera un tiesiskuma pamatiem un ir pilnīgi izslēgts, ka ES atzīs stiprākā tiesības, kas pārkāpj valstu teritoriālo integritāti. Latvija arī strādās pie globālajiem izaicinājumiem atbilstošas Kopējās drošības un aizsardzības politikas veidošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Iestāties par latviešu valodu

Temats par latviešu valodu un citām valodām mūsu sabiedrībā tiek aktualizēts laiku pa laikam, turklāt bieži tad, kad tuvojas vēlēšanas vai pavīd izmaiņas likumos un noteikumos.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē