Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SKDS aptauja: Vējonis panācis, ka tauta atkal mīl prezidentu

Raimondam Vējonim izdevies panākt, ka Valsts prezidents atkal ir sabiedrības visaugstāk vērtētais politiķis, vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA).Pēc laikraksta pasūtījuma SKDS veiktajā aptaujā noskaidrots, ka Vējoņa darbu pozitīvi vērtē 69,8% iedzīvotāju, bet negatīvi - vien 11,7%, tādējādi prezidenta reitings ir 58,1%.

Iepriekšējie divi Valsts prezidenti - Andris Bērziņš un Valdis Zatlers - apgāza viņu priekšgājēju maldīgi radīto priekšstatu, ka valsts augstākais amats nāk komplektā ar beznosacījuma tautas mīlestību, taču Vējonis spējis panākt, ka prezidents atkal ir visaugstāk vērtētais politiķis, raksta NRA."Ja paskatāmies vēsturē, kā gājis Valdim Zatleram un Andrim Bērziņam, tad pēc šo divu kungu prezidentūrām nav pamata teikt, ka, tikai esot prezidentam, automātiski nāk līdzi sabiedrības simpātijas," pauž pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš. Jāatgādina gan, ka iepriekšējos gados Vējonis, vēl būdams vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, nevarēja lepoties ar lielu sabiedrības atbalstu. Pozitīvu uzrāvienu Vējoņa reitingi piedzīvoja 2014.gadā, kad pašreizējais prezidents ieņēma aizsardzības ministra posteni. Notikumi Ukrainā aizsardzības jomas aktualitātes izvirzīja sabiedrības uzmanības priekšplānā.Politologs Ivars Ījabs gan atzīst, ka daļu popularitātes Vējonim devis jaunais amats, taču uzsver, ka prezidents pie sava reitinga arī pats cītīgi strādājis.Aptaujas rezultāti liecina, ka otrs populārākais politiķis Latvijā ir Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) ar 53,5%, bet trešais - aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) ar 32,6%. Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) darbu aptaujātie iedzīvotāji pozitīvi vērtē biežāk nekā Bergmaņa darbu, taču Ušakovam ir arī lielāks negatīvo vērtējumu īpatsvars, dodot viņam par 0,1% zemāku kopējo reitingu nekā aizsardzības ministram.Visnegatīvāk aptaujātie vērtējuši Vienotības pārstāvjus. Par Solvitas Āboltiņas darbu negatīvi izteikušies 77%. Tāpat sabiedrības nepatiku izpelnījusies arī Laimdota Straujuma - viņu negatīvi vērtē 63,2%, bet trešo vietu antitopā ieņem Dzintars Zaķis ar 48% negatīvo vērtējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē